26.2.11

Χιλιάδες υπογραφές για άρση βουλευτικής ασυλίας...


Ξεκίνησε ως διαμαρτυρία στο Facebook κατά της ατιμωρησίας των πολιτικών, ωστόσο δείχνει να μετατρέπεται σε κίνημα που διεκδικεί να λογοδοτήσουν υπουργοί και πρώην υπουργοί για τα σκάνδαλα, που διαρκώς οδηγούνται στο αρχείο.
Η πρωτοβουλία "Υπογράφουμε για την άρση της βουλευτικής ασυλίας" (δείτε εδώ) στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη
περισσότερους από 39.000 φίλους.
Μάλιστα 8.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει το αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Τα μέλη στα σχόλια τους, ζητούν περισσότερη δράση και ενεργοποίηση για την τιμωρία των πολιτικών, χαιρετίζουν την προσπάθεια, ωστόσο πολλοί από αυτούς επισημαίνουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει

Διαχειριστές της σελίδας, φιλοξενήθηκαν το πρωί του Σαββάτου σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, εξηγώντας πώς ξεκίνησε η πρωτοβουλία.
Σύμφωνα με το μέλος της κίνησης Β. Σαρλή, "ο κόσμος θέλει επιτέλους να τιμωρηθεί κάποιος" και αυτό οδήγησε τα ιδρυτικά μέλη να φτιάξουν τη σελίδα στο Facebook και να καλέσουν σε συλλογή υπογραφών.
Μάλιστα, οι υπογραφές κατατέθηκαν στη Βουλή. Μέλη της πρωτοβουλίας έφτασαν στο κοινοβούλιο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
Υπάλληλος της γραμματείας παρέλαβε και πρωτοκόλλησε το αίτημα με τις υπογραφές, ωστόσο κανένας βουλευτής δεν ασχολήθηκε με το θέμα.
ΠΗΓΗ news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: