28.2.11

"Θα δούμε" ...


Ο Καρατζαφέρης αφήνει υπαινιγμούς για το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. ...
Με δηλώσεις του στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης διέψευσε ότι υπάρχουν παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με την ΝΔ ή ότι υπήρξε συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά.

O Γιώργος Καρατζαφέρης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην... κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, "αναλόγως των συνθηκών" και του χρόνου που η κυβέρνηση θα προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία. «Λειτουργώ για την αυτόνομη κάθοδο αλλά αυτές οι εκλογές έχουν καταλυτική δυναμική που πρέπει να τις εξετάσουμε σε βάθος» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Παράλληλα κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου για έπαρση και υποστήριξε ότι ενδέχεται να προκηρύξει εκλογές πριν τις 25 Μαρτίου, με σκοπό να επιστρέψει από την ΕΕ έχοντας πάρει αυτά που διεκδικεί και να τις κερδίσει. «Σκέφτεται να προκηρύξει εκλογές για να έρθει μετά με τα δάχτυλα ψηλά από τις Βρυξέλλες και να πάρει τις εκλογές» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ που εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός οδήγησε δόλια τη χώρα στο Μνημόνιο.

Επανέλαβε ότι το Μνημόνιο δεν ήταν λάθος αλλά η πορεία του πρωθυπουργού τους τελευταίους 10 μήνες. «Η πορεία από το Μνημόνιο μέχρι σήμερα ήταν εξαιρετικά βλαπτική».

Για τον διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχει ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι ο πρωθυπουργός «εκ των υστέρων κάνει ένα προσκλητήριο στις πολιτικές δυνάμεις για να έχει άλλοθι μεθαύριο στις εκλογές και να προσάψει ευθύνη σε όλα τα κόμματα». Επιπλέον ανέφερε ότι το κόμμα του θα συμμετέχει στον διάλογο για να μην δώσει άλλοθι στον κ. Παπανδρέου και χαρακτήρισε λάθος της ΝΔ να απαντήσει αρνητικά στην πρόσκληση.

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις της Realnews για τις μίζες με τα γερμανικά υποβρύχια ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι το πόρισμα της Siemens εδώ και δύο μήνες έχει πάει στη βουλή γιατί κάτι φοβάται η κυβέρνηση. «Τι τρέμουν και δεν το φέρνουν; Κάτι φοβούνται. Κάτι κρύβεται στο πόρισμα και ένα από αυτά είναι και ο κ. Τσοχατζόπουλος». Ωστόσο είπε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος «έχει τις γνωριμίες και τα κλειδιά εκείνα που θα έκαναν κάποιον να τον φοβηθεί. Ξέρει τόσα που θα μπορούσε να αλλάξει τον πολιτικό χάρτη».
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: