26.2.11

Μαθήματα δημοκρατίας από τον κο Κασιδόκωστα...


Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έπεσαν επί τέλους οι μάσκες. Ο νέος Δήμαρχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης αποκάλυψε επί τέλος τον πραγματικό του εαυτό και χωρίς καμία αναστολή θεώρησε σκόπιμο ότι η εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης στο υπό ίδρυση Ν.Π.Δ.Δ. (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδικής Αγωγής) του νέου Δήμου πρέπει να ...

είναι 2 άτομα(!!!) στο 15μελές συμβούλιο.
Χωρίς ίχνος δημοκρατικότητας και σεβασμού προς το εκλογικό αποτέλεσμα, επέβαλε στους συμβούλους του να αποδεχτούν (κάποιοι από αυτούς άφωνοι και άλαλοι) ότι το 60% των δημοτών που δεν τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών πρέπει να εκπροσωπούνται με τα 2/15 και το 40% που τον ψήφισαν με τα 12/15.
Λυπούμαστε βαθύτατα κε Δήμαρχε. Σας ξέραμε, αλλά πιστεύαμε ότι στον νέο μεγάλο Δήμο η συμπεριφορά σας θα ήταν διαφορετική από το παρελθόν, περιμέναμε να σεβαστείτε τη βούληση των πολιτών αλλά και την φιλοσοφία του νόμου Καλλικράτη, που υποδεικνύει μια αναλογία 9 – 6. Παρά τις εκκλήσεις σύσσωμης της μειοψηφίας αδιαφορήσατε και με περισσό θράσος προχωρήσατε σε στελέχωση του Ν.Π.Δ.Δ τακτοποιώντας συγχρόνως τα αρκετά ρουσφέτια σας.
Ως επιστέγασμα της δημοκρατικής σας αντίληψης, σε συζήτηση για την χρήση Δημοτικών εγκαταστάσεων (αίθουσα Ιωνία, κτήριο Πνευματικής Εστίας Βούλας) από τους Δημοτικούς Συνδυασμούς, όπως συμβαίνει δεκαετίες τώρα σε όλη την Χώρα και όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα στην Βούλα και την Βάρη, προτείνατε να μην παραχωρείται ο χώρος για εκδηλώσεις πολιτικής σκέψης, προβληματισμού και προτάσεων όταν αυτές έχουν σχέση με τα δημοτικά δρώμενα. Δεν σας εμπόδισε όμως αυτή η λογική να οργανώσετε στην ίδια αίθουσα την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Αλήθεια, αυτή δεν ήταν πολιτικής φύσεως εκδήλωση, ή δεν σας ενόχλησε επειδή είχατε καλέσει σ’ αυτήν δεκάδες χειροκροτητές σας; Λάθος, νομίζετε ότι αυτό είναι άσχετο με την καθημερινή μας ζωή; Δυστυχώς ενώ ζητάτε συναίνεση στα θέματα που εισηγείστε, στο τέλος διχάζετε. Συγχαρητήρια με την τοποθέτησή σας προσπαθείτε να ποινικοποιήσετε ακόμα και τον πολιτικό λόγο. Πού είναι οι ενεργοί πολίτες που σας πλαισιώνουν; Που είναι οι πρώην δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι; Τελικά ήταν ετερόφωτοι και χρειάζονταν κάποιον σαν και εσάς για να τους κατευθύνει.
Το επόμενο βήμα είναι να απαγορέψετε την πολιτική συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια και είμαστε σίγουροι ότι θα το είχατε κάνει εάν είχατε την δυνατότητα. Να είστε σίγουρος ότι δεν θα σας το επιτρέψουμε.
Ποιος νομίζετε ότι είστε τελικά κε Δήμαρχε;
Η έπαρση, η αλαζονεία, η ειρωνεία, η προσπάθεια απαξίωσης των θεσμών και η μέθοδος του «αποφασίζουμε και διατάσουμε» την οποία επιδεικνύετε ανερυθρίαστα στα συμβούλια έναντι των μελών του Δ.Σ. παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε καταστάσεις που επικρατούν σε άλλου είδους καθεστώτα.
Επιτέλους προσαρμοστείτε!
anatolikiattikinews.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: