27.2.11

Το κρυφό φλερτ Βορίδη - ΝΔ ...

Oι επαφές, είτε για φαγητό είτε για καφέ, του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Μ. Βορίδη με συναδέλφους του ΝΔ είναι συχνές το τελευταίο διάστημα, όπως και η «ανοικτή» επικοινωνία με στελέχη που συνομιλούν τακτικά και με τον κ. Σαμαρά. Από πολλούς νεοδημοκράτες θεωρείται ένας αξιόπιστος συνομιλητής και δεν είναι λίγοι εκείνοι- ακόμη και τακτικοί συνομιλητές του κ. Σαμαρά- που βλέπουν με... θετικό μάτι μια μετακίνηση του κ. Βορίδη από τον ΛΑΟΣ προς την ΚΟ της ΝΔ.

Ο κ. Βορίδης, ο οποίος είναι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις του και στις δημόσιες δηλώσεις του, κάνοντας ακόμη και πολεμίους του να μην τον χαρακτηρίζουν ακραίο, όπως παλαιότερα, διαψεύδει ότι υπάρχει επαφή σε κεντρικό επίπεδο με τη ΝΔ. Οι περισσότεροι όμως από όσους συνομιλούν μαζί του έχουν εκφράσει την άποψη ότι πρέπει να γίνει αυτή η πολιτική μεταγραφή, που θα σημάνει τη μεταπήδηση και άλλων στελεχών προς τη ΝΔ.

Η εικόνα που υπάρχει για τον βουλευτή είναι πολύ θετική, ενώ σε αυτό έχει συμβάλει η πολύ καλή παρουσία του στα ΜΜΕ και στη Βουλή, ενώ πλέον για πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών και βουλευτών δεν θεωρείται πρόβλημα το πολιτικό του παρελθόν και η δράση του με το Ελληνικό Μέτωπο.

Μάλιστα έμπειροι βουλευτές της ΝΔ που παρατηρούν πολύ προσεκτικά τις κινήσεις στη δεξιά σκακιέρα δεν διστάζουν να προβλέψουν ότι όλα είναι ανοικτά, ακόμη και μια μεταπήδηση του κ. Βορίδη προς την αξιωματική αντιπολίτευση, λίγο πριν από τις εκλογές.

Και όπως είπε πρόσφατα και ο δικηγόρος και πρόεδρος του Δικτύου 21 κ. Φ. Κρανιδιώτης, ο οποίος συνομιλεί τακτικά με την ηγετική ομάδα της ΝΔ, «στον ΛΑΟΣ υπάρχουν αξιόλογα στελέχη, έντιμοι και ικανοί άνθρωποι, οι οποίοι πιστεύω πως στο μέλλον θα προσχωρήσουν». Υπό την ισχυρή πίεση που δέχεται ο ΛΑΟΣ και το πολιτικό φλερτ και την επιχείρηση προσέγγισης στελεχών, βουλευτών και ψηφοφόρων ο κ. Γ. Καρατζαφέρης ρίχνει γέφυρες στη ΝΔ. Πολλοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα μηνύματα που στέλνει στη ΝΔ, με την οποία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, και ορισμένοι μιλάνε για πολιτικό άγχος.

«Οι καιροί απαιτούν άλλες προσεγγίσεις... Χαίρομαι που υπάρχει ανταπόκριση και από την απέναντι πλευρά της λεωφόρου Συγγρού» είπε προ ημερών και τονίζει σε συνομιλητές του: «Εχω ανοιχτά τα αφτιά μου για το μήνυμα που θα δώσει ο εκλογέας την ημέρα των εκλογών...» .

Βέβαια, προ ημερών σε κομματική συγκέντρωση, θέλοντας να περιχαρακώσει το σκληροπυρηνικό δεξιό ακροατήριό του, είπε με μεγάλη δόση αλαζονείας: «Ο ΛΑΟΣ είναι σήμερα μια πανίσχυρη πολιτική οντότηταπου σε λίγο χρονικό διάστημα,ίσως σε διάστημα δύο μηνών, θα κυβερνά τον τόπο».

«Δεν θεωρώ πιθανή μια συνένωση με τη ΝΔ» λέει στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Βορίδης και υποστηρίζει ότι συνεργασία μπορεί να υπάρξει όταν προκύψει έλλειμμα κυβερνητικής αυτοδυναμίας μετά από εκλογές. Σπεύδει όμως να ρίξει... νερό στον μύλο της σχετικής συζήτησης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η συζήτηση είναι κρίσιμη, χρήσιμη και επωφελής για την ενότητα της δεξιάς παράταξης.Πρέπει να ανοίξει μια θεσμική συζήτηση. Αυτή τη συζήτηση όμως την έχει κλείσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Μπορεί να γίνεται υπό τη δήλωση προθέσεων διαφόρων στελεχώναλλά δεν υπάρχει διά ταύτα» .

Στο ερώτημα αν μπορεί να ανοίξει στο μέλλον μια τέτοια συζήτηση δηλώνει ότι «δεν απαντά η ΝΔστο ζήτημα μιας στρατηγικής νίκης απέναντι στο ΠαΣοΚ». Αρνείται την πρόταση που θέτουν πολλά στελέχη της ΝΔ για αυτοδιάλυση του ΛΑΟΣ, όπως είπε πρόσφατα και ο κ. Κρανιδιώτης.

«Η έννοια της αυτοδιάλυσης πολιτικά είναι δύσκολη και αδύνατη.Είναι μειωτικός ο όρος» σημειώνει χαρακτηριστικά και στη συνέχεια συμπληρώνει: «Πρέπει να είμαστε στον δρόμο για μια μεγάλη πατριωτική παράταξη».

Για τη συζήτηση που γίνεται γύρω από το όνομά του ξεκαθαρίζει ότι η δική του θέση είναι συνθετική και, αφού διευκρινίζει ότι τη συζήτηση την προσδιορίζει η ΝΔ, τονίζει με έμφαση: «Είμαι αναφανδόν υπέρ της άποψης να συνθέσουμε μια νικηφόρα πολιτική και ιδεολογική πρότασημέσα από μια συλλογική διαδικασία και όχι προσωπική».
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: