27.2.11

Ν. Δένδιας: Αναγκαία η αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου...


Αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου ζητά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», επισημαίνοντας ότι διαφορετικά «δεν πρόκειται να βγούμε από το φαύλο κύκλο της κρίσης».
Κατηγόρησε την... κυβέρνηση ότι κάνει “επικοινωνιακή διαχείριση του χρέους” και υποστήριξε ότι αν είχε ενεργήσει εγκαίρως το Μνημόνιο θα είχε αποφευχθεί.

Παραδέχθηκε ότι η συναίνεση είναι προαπαιτούμενο μεταξύ των κομμάτων της εξουσίας αλλά εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τη συναίνεση. “Κυρίως τη νοιάζει να κάνει αντιπολίτευση στην… αντιπολίτευση, με ύβρεις, συκοφαντίες και συστηματική προσπάθεια απαξίωσης της. Εάν, πάντως θέλουν συναίνεση, ας το δείξουν με έργα", επεσήμανε.

Δήλωσε ότι είναι ευχάριστο το γεγονός ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θέτουν το ζήτημα αναδιαπραγμάτευσης και υποστήριξε ότι “τμήμα του ΠΑΣΟΚ, κινούμενο από ένστικτο πολιτικής επιβίωσης, αμφισβητεί ευθέως τις επιλογές της κυβέρνησης. Αυτό μεσοπρόθεσμα θέτει εν αμφιβόλω τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας”.

Υπογράμμισε ότι για θεσμικούς λόγους η ΝΔ δεν ζητά εκλογές και τονίζει ότι η ΝΔ δεν θα υποκύψει στη θεωρία του ώριμου φρούτου παρά το γεγονός ότι “τα ποσοστά αποδοκιμασίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι ήδη εντυπωσιακά”.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: