28.2.11

Σε δύο υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και έναν της Ν.Δ. καταλήγει ο ΣΔΟΕ για τα υποβρύχια...

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση των υποβρυχίων, καθώς ολοκληρώνεται η έρευνα του ΣΔΟΕ, με πόρισμα που θα αναφέρεται με συγκεκριμένα στοιχεία σε υπουργούς και τις επόμενες δυο εβδομάδες θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Αθηνών.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", η έρευνα έχει καταλήξει στα ονόματα...

τριών υπουργών, κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στη Βουλή.

Πρόκειται για δύο υπουργούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1996-2004 και έναν της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004-2006.

Η εισαγγελία γνωρίζει ήδη τα ευρήματα του ΣΔΟΕ και μόλις παραλάβει το πόρισμα θα το στείλει "αμελλητί" βάσει νόμου στη Βουλή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πέρα από τους υπουργούς, αποδίδονται ευθύνες σε επιτελάρχες, αλλά και σε πέντε τουλάχιστον πρόσωπα που διετέλεσαν επικεφαλής στη γενική γραμματεία εξοπλισμών κατά τη θητεία των τριών υπουργών.

Ήδη έχουν ανοιχθεί τραπεζικοί λογαριασμοί, περισσότερων από 70 εμπλεκόμενων την υπόθεση.

Μάλιστα, η αρμόδια εισαγγελέας κ. Πόπη Παπανδρέου αποστέλλει στην Εισαγγελία του Μονάχου νέο αίτημα δικαστικής συνδρομής, ζητώντας πρόσθετα στοιχεία από το άνοιγμα λογαριασμού στο Εσσεν, που θεωρείται σημαντικός για τη ροή του μαύρου χρήματος προς την Ελλάδα, ώστε να κλείσουν οι συμφωνίες.

Οι Έλληνες εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση έχουν έτοιμη τη λίστα υπόπτων, που θα κληθούν για εξηγήσεις αμέσως μετά την παράδοση του πορίσματος.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", πρόκειται για πρόσωπα κλειδιά, μεταξύ των οποίων και εφοπλιστής με τα αρχικά Μ.Μ. η προσφυγή του οποίου στη γερμανική δικαιοσύνη, οδήγησε σε απανωτές αποκαλύψεις σχετικά με τις παράνομες πληρωμές.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: