28.2.11

Παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο οι 32 για τα επεισόδια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»...


Λάρνακα: Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας προσήχθησαν το πρωί οι 32 συλληφθέντες για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή έξω από το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ των ομάδων Ανόρθωσης και Ομόνοιας. Οι 29 εξ’ αυτών κατηγορήθηκαν για...

οχλαγωγία, ενώ οι υπόλοιποι τρεις, οι οποίοι είχαν ανακοπεί με το όχημά τους έξω από την Αραδίππου, βαρύνονται με σοβαρότερες κατηγορίες όπως αυτή της κατοχής επιθετικών οργάνων και της κατοχής εκρηκτικών υλών. Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα.

Για τους τρεις τελευταίους υπόπτους, ορίστηκε εκδίκαση της υπόθεση για τις 8 Μαρτίου.

Συλλήψεις και τραυματισμοί

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, ''η Αστυνομία έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της, τα μέλη επέδειξαν αποφασιστικότητα και δυναμισμό σε μια προσπάθεια να συλληφθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερος αριθμός προσώπων που παρεκτρέπονται και οι 32 συλλήψεις αποτελεί το μαζικότερο αριθμό συλλήψεων που έχει γίνει ποτέ'', είπε ο κ. Κατσουνωτός.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, η είσοδος των οπαδών στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος άρχισε κανονικά στις 13:00 και συνεχίστηκε κανονικά μέχρι τις 15:30, οπότε οι ηλεκτρονικοί χώροι ελέγχου εισιτηρίων στην κερκίδα της Ομόνοιας μπλοκαρίστηκαν, αφού είχαν προσέλθει γύρω στους 500 οπαδούς της ομάδας της Λευκωσίας, οι πλείστοι εκ των οποίων δεν είχαν εισιτήρια, και ασκούσαν πίεση για να παραβιάσουν την είσοδο και να εισέλθουν χωρίς σωματικό έλεγχο και χωρίς εισιτήριο στον αγωνιστικό χώρο.

Τότε, όπως είπε, οι οπαδοί άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στους επί καθήκοντι αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από την είσοδο της νότιας κερκίδας και άρχισαν να τους σπρώχνουν με απώτερο στόχο να διασπάσουν την ανθρώπινη αλυσίδα που είχαν σχηματίσει τα μέλη της Αστυνομίας και να εισέλθουν στο χώρο των κερκίδων.

Τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και της ΜΜΑΔ απώθησαν τους φιλάθλους από την είσοδο και έτσι ο αγώνας άρχισε κανονικά στις 15:30.

Ωστόσο, την ίδια ώρα μέλη της Αστυνομίας είχαν και πάλιν δεχθεί επίθεση από οπαδούς της Ομόνοιας με μολότοφ, πέτρες και μαχαίρια και έτσι χρειάστηκε να γίνει χρήση δακρυγόνων έξω από τη νότια κερκίδα.

Λόγω αλλαγής κατεύθυνσης του αέρα, τα δακρυγόνα πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές και έτσι ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει για να εισέλθουν στα αποδυτήρια.

Σε κάποια στιγμή οπαδοί της Ομόνοιας που βρίσκονταν στη νότια κερκίδα, κινήθηκαν προς την ανατολική πλευρά και παραβίασαν διαχωριστικό που βρισκόταν κατά μήκος της κερκίδας και έτρεξαν έξω από την νοτιοανατολική είσοδο και μικρός αριθμός οπαδών εξήλθε του σταδίου και ακολούθως αφού καταδιώχθηκαν από άνδρες της ΜΜΑΔ κινήθηκαν προς την είσοδο την οποία παραβίασαν και γύρω στους 200 οπαδούς εισήλθαν στη νότια κερκίδα χωρίς να υποστούν σωματικό έλεγχο.

Ο διαιτητής ενημερώθηκε για την επικρατούσα κατάσταση και του λέχθηκε ότι δεν μπορεί να παρασχεθεί ασφάλεια, αφού γύρω στους 200 οπαδούς της Ομόνοιας εισήλθαν στο χώρο των κερκίδων χωρίς να τους γίνει σωματικός έλεγχος. Ο ίδιος έκρινε να συνεχιστεί ο αγώνας, εφόσον του διευκρινίστηκε ότι δεν είχαν εισέλθει οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο και δεν είχε ριφθεί οποιοδήποτε απαγορευμένο αντικείμενο.

Την ίδια ώρα, αυτοί που δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο στάδιο άρχισαν να ανάβουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων σε παλιά ελαστικά και να ρίχνουν μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των μελών της Αστυνομίας.

Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι με την αποφασιστική επέμβαση της Αστυνομίας συνελήφθησαν 29 οπαδοί της Ομόνοιας για αυτόφωρα αδικήματα που αφορούν υποθέσεις οχλαγωγίας, επίθεση, δημόσια εξύβριση, ανησυχία και άλλα συναφή αδικήματα.

Εξάλλου, γύρω στις 14:20 ύστερα από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία, ανακόπηκε αυτοκίνητο στην Αραδίππου, στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα και ύστερα από έλεγχο και έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο, βρέθηκε στο χώρο αποσκευών ξύλινο ρόπαλο, ένα μεταλλικό σπρέι το οποίο εκτοξεύει δακρυγόνο αέριο, μία εργοστασιακή κροτίδα, δύο φωτοβολίδες και ένα πτυσσόμενο ρόπαλο, καθώς και μια σιδερένια γροθιά και ακόμη ένα πτυσσόμενο ρόπαλο στην κατοχή μιας 21χρονης, που επέβαινε του αυτοκινήτου. Τα τρία πρόσωπα στα οποία ανήκαν τα απαγορευμένα επιθετικά όργανα συνελήφθησαν για αυτόφωτα αδικήματα.
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: