27.2.11

Κέρδισε η αποχή και στις εκλογές του ΔΣΑ...




Μικρή ήταν σήμερα η προσέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στις 56 κάλπες που υπάρχουν στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προκειμένου να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του για την επόμενη τριετία.

Οι 21.376 αθηναίοι δικηγόροι μπορούν να προσέλθουν σήμερα στις κάλπες μέχρι την δύση του ηλίου. Η εκλογική αναμέτρηση θα συνεχιστεί αύριο Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011, όπου οι δικηγόροι... της πρωτεύουσας θα επιλέξουν τον νέο πρόεδρο τους μεταξύ των δεκατεσσάρων συνδυασμών εκ των οποίων οι δύο δεν έχουν υποψήφιο πρόεδρο.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι δικηγόροι θα περάσουν και σε δεύτερο γύρο εκλογικής αναμέτρησης ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 8 Μαρτίου 2011 (η 7η Μαρτίου είναι Καθαρά Δευτέρα).

Ο υποψήφιος πρόεδρος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βερβεσός δήλωσε: "Σήμερα μιλούν οι δικηγόροι. Πρέπει να έρθουν να ψηφίσουν για να μην ψηφίσουν άλλοι αντί γι' αυτούς. Η συμμετοχή στη δημοκρατία είναι η μόνη λύση".

Ο εκ των υποψηφίων προέδρων από τον χώρο της Ν. Δ. Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δήλωσε: "Σήμερα ψηφίζουν για την επανεκκίνηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στην δικηγορία. Πρέπει να πάμε πιο μπροστά πιο γρήγορα με νέες ιδέες, με νέους θεσμούς και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να δούμε μια αλλαγή στην καθημερινότητά μας".

Ο δεύτερος υποψήφιος πρόεδρος από τον χώρο του κυβερνώντος κόμματος Μπάμπης Αναλυτής δήλωσε: "Ο συνδυασμός της Δικηγορικής Ανανέωσης καλεί όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες να προσέλθουν στις κάλπες για να μην υπάρξει αποχή. Οι δικηγόροι ψηφίζουν ελεύθερα βάσει της φωνής της συνείδησής τους και γιατί γνωρίζουν το έργο μου και ως τέως πρόεδρος του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών και γιατί καθημερινά βρισκόμαστε δίπλα τους. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, έχουμε πρόγραμμα με στόχους που είναι εφικτοί και θα τους πραγματοποιήσουμε. Ο Μπάμπης Αναλυτής και ο συνδυασμός του έχει το σύνθημα "πρώτα οι δικηγόροι και τα καθημερινά προβλήματα".
karxarias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: