1.2.11

Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Αθήνας...


Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας κατά την συγκέντρωση των γιατρών στην οδό Αριστοτέλους. Οι συγκεντρωμένοι άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν το πλήθος να εισέλθει στο κτίριο με αποτέλεσμα να προκληθούν μικροεπεισόδια.

Κατά την ...συμπλοκή με τα ΜΑΤ η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Βαρβάρα Ανεμοδούρα, αισθάνθηκε αδυναμία και παρουσίασε ταχυπαλμία και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο.

Πάντως, αυτή την ώρα εκπρόσωποι των γιατρών του ΙΚΑ αλλά και νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται εντός του υπουργείου, όπου και περιμένουν να τους δεχτεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Απαιτούμε από τον υπουργό Υγείας να δώσει πάραυτα ικανοποιητικές εξηγήσεις στους ιατρικούς φορείς για το ποιος κάλεσε τα ΜΑΤ σε μια ειρηνική συγκέντρωση γιατρών και να αναλάβει τις ευθύνες για τη βάρβαρη στάση της κυβέρνησης», τονίζει σε επιστολή του ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

Κυκλοφοριακό χάος
Στο μεταξύ, έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα επικρατούν από νωρίς το πρωί σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Την κατάσταση δυσχεραίνουν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γιατρών και εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν ισχύει ο δακτύλιος.

Ακινητοποιημένα είναι για όλο το 24ωρο τα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το Μετρό.

Σε απεργία διαρκείας μέχρι την Παρασκευή βρίσκονται οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ στάση εργασίας πραγματοποίησαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας.

Συγκέντρωση στην Ομόνοια είχε νωρίτερα ο Σύνδεσμος Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και συνεχίζει με πορεία προς τη Βουλή.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: