1.2.11

Στη Βουλή η συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο...


Συζητείται το απόγευμα στη Βουλή, η τροπολογία που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με αφορμή την πρόσφατη κατάληψη της Νομικής Σχολής από μετανάστες.

Υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος χαρακτήρισε τους Πρυτάνεις «θύματα» αφού... , όπως υποστήριξε, φοβούνται τις αντιδράσεις μερίδας φοιτητών.

Η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε ότι λύση στο θέμα του ασύλου θα δοθεί μέσα από τις "ριζικές αλλαγές στη λειτουργία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ όχι με τον εισαγγελέα και την αστυνομία".

"Οι νέοι άνθρωποι που σπουδάζουν σήμερα, έχουν ανάγκη απο σπουδές ποιότητας και πτυχία με αντίκρυσμα. Δεν έχουν ανάγκη ούτε απο δημαγωγία, ούτε απο το καθεστώς της γενικευμένης ανομίας που υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις", δήλωσε η υπουργός.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε ότι "εάν η ελληνική πολιτεία, οι διδασκόμενοι και οι διδάσκοντες θέλουν να συνεχίσουμε να έχουμε πανεπιστημιακό άσυλο, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να το περιφρουρήσουν".
www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: