1.2.11

Ξεκαθάρισμα με το παρελθόν θα επιχειρήσει ο Αντ.Σαμαράς στη συνεδρίαση της ΚΟ...


Ένα οριστικό ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών του λογαριασμών θα επιχειρήσει την Πέμπτη, στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά και τη νέα ένταση που υπήρξε με τους «καραμανλικούς» από την απόφασή του να ζητήσει την παραπομπή του Κώστα Σημίτη για την υπόθεση της Siemens.

Όπως...
αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, την Τρίτη, το βλέμμα όλων των βουλευτών και των κομματικών στελεχών της ΝΔ στρέφεται πλέον στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

Όπως τονίζουν τακτικοί συνομιλητές του κ. Σαμαρά, η απόρριψη με «σκληρό» τρόπο των θέσεων που εξέφρασε ο κ. Αντώναρος για το θέμα της παραπομπής του κ. Σημίτη, αποτελεί σαφές δείγμα της τακτικής που θα ακολουθεί εφεξής ο πρόεδρος της ΝΔ απέναντι στους διαφωνούντες, ακόμη κι αν αυτοί δημοσιοποιούν τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού.

Ο χαρακτηρισμός «άνευ σημασίας» που απέδωσε η ηγεσία της ΝΔ στην επισήμανση του κ. Αντώναρου, του τακτικότερου συνομιλητή του κ. Καραμανλή, στην επισήμανση ότι «όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικότεροι όταν ελέγχουν πρώην πρωθυπουργούς», ήταν το γεγονός που πυροδότησε τη νέα ένταση.

Τη Δευτέρα, μάλιστα, από την πλευρά του κ. Σαμαρά, οι κ. Χαρακόπουλος και Τζίμας επέμειναν ότι ορθά παραπέμπεται ο κ. Σημίτης. Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, μάλιστα, «έκλεισε» και το θέμα επιστροφής - αποκατάστασης του κ. Ρουσόπουλου που είχαν θέσει οι κ. Αντώναρος και Σπηλιωτόπουλος. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα. Ο κόσμος ζητάει νέα πρόσωπα, αξιώνει ανανέωση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρών ο Καραμανλής στην ΚΟ

«Ο Κ.Καραμανλής δεν έχει λείψει ποτέ από συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ». Με αυτή την φράση στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού προαναγγέλλουν ουσιαστικά την παρουσία του στην κομματική συνεδρίαση.

Ο κ. Καραμανλής δεν κρύβει την έντονη ενόχλησή του, όχι μόνον για το θέμα της παραπομπής του Κ.Σημίτη, αλλά και για την απόρριψη από τον κ. Σαμαρά της στρατηγικής του «μεσαίου χώρου», στην οποία ο ίδιος βασίστηκε την περίοδο 1997 - 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: