1.11.23

Πρωτοβουλίες για τις υποκλοπές...


Σε όλους τους τόνους έχουν διαμηνύσει στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους στην κατεύθυνση ...διαλεύκανσης του σκανδάλου των υποκλοπών, φτάνοντάς το μέχρι το τέλος. Και αυτό όχι μόνο γιατί είναι ένα θέμα που αφορά προσωπικά τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά γιατί πρόκειται για ένα ζήτημα Δημοκρατίας. Και ως τέτοιο αντιμετωπίστηκε από την Χαριλάου Τρικούπη εξ αρχής.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν να περάσουν έτσι, τις νέες καταγγελίες που ακούστηκαν από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ στην Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πιέσεις ή και απειλές, και πάντως διώξεις εις βάρος μελών της ανεξάρτητης Αρχής που ερευνά το σκάνδαλο, αντί διώξεων εις βάρος αυτών που έκαναν τις υποκλοπές. Ούτε βεβαίως και να επιτρέψουν ο ΣΥΡΙΖΑ να ‘κάνει το κομμάτι’ του στις υποκλοπές, μία υπόθεση, τη διερεύνηση της οποίας οφείλουμε στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Δεν είναι τυχαίο, ότι χθες, ανήμερα της συνάντησης Κασσελάκη με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε νωρίς το πρωί υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας τη διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ΕΥΠ, για να αποδειχθεί ποιοι από τους στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Κοινώς, να εξακριβωθεί αν υπήρξε και λειτούργησε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων. Εξερχόμενος της συνάντησης που είχε αμέσως μετά με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ  Χρήστο Ράμμο, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την επιτάχυνση της διαδικασίας, η αντιπαραβολή αυτή θα πρέπει να γίνει άμεσα και κατόπιν να ενημερωθεί τόσο η Βουλή όσο και ο ελληνικός λαός.

Αναφερόμενος δε, στις ‘σοκαριστικές’ καταγγελίες του Χρήστου Ράμμου στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρακτήρισε ‘αδιανόητο’ να υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο με απειλές σε πρόσωπα που εκπροσωπούν τις ανεξάρτητες αρχές. «Εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα, ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους Δικαίου στον βωμό της συγκάλυψης. Ο κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, με όλες αυτές τις πρακτικές, οδηγούν τη χώρα μακριά από το ευρωπαϊκό πρότυπο λειτουργίας των θεσμών», είπε, δεσμευόμενος ότι η παράταξή του θα σταθεί εμπόδιο με όλες της τις δυνάμεις απέναντι σε αυτό το φαινόμενο. Επανέλαβε δε, την πάγια άποψή του ότι «το Κράτος Δικαίου δεν είναι πολυτέλεια, όπως θέλουν κάποιοι να το εμφανίσουν στην χώρα, αλλά είναι η προϋπόθεση για την ευημερία και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: