18.11.23

Ρατσιστικό παραλήρημα Μασκ κατά των Εβραίων...Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τον Έλον Μασκ ότι επανέλαβε «ένα αποκρουστικό, αντισημιτικό ψέμα» σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ /Twitter. 

Ο δισεκατομμυριούχος αναδημοσίευσε την Τετάρτη μια άλλη ανάρτηση, στην οποία χρήστης έλεγε πως οι Εβραίοι... ενθαρρύνουν «το μίσος εναντίον των λευκών». Ο Μάσκ σχολίασε: «Είπες την ακριβή αλήθεια», προωθώντας το ρατσιστικό tweet. 

«Είναι απαράδεκτο να επαναλαμβάνεται το αποκρουστικό ψέμα που κρύβεται πίσω από τη χειρότερη αντισημιτική ενέργεια στην αμερικανική ιστορία και μάλιστα έναν μήνα μετά τη φονικότερη ημέρα για τον εβραϊκό λαό μετά το Ολοκαύτωμα», σχολίασε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς.


Μποϊκοτάζ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις υπηρεσίες της να διακόψουν τις διαφημιστικές εκστρατείες τους στην πλατφόρμα Χ λόγω της «ανησυχητικής αύξησης της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους», όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος, ο Γιοχάνες Μπάρκε. Η απόφαση αυτή δεν αφορά την χρήση του μέσου από τις υπηρεσίες της Επιτροπής, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.


Η Κομισιόν είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο έρευνα σχετικά με την πιθανή διάδοση «ψευδών πληροφοριών» και «βίαιου περιεχομένου τρομοκρατικού χαρακτήρα» στην πλατφόρμα, με φόντο τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Η ΕΕ έχει λάβει σκληρή στάση με νέους κανόνες για τον καθαρισμό των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και τον περασμένο μήνα υπέβαλε επίσημο αίτημα στο X για πληροφορίες σχετικά με τον χειρισμό της ρητορικής μίσους, της παραπληροφόρησης και του βίαιου τρομοκρατικού περιεχομένου.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του X, Linda Yaccarino, δήλωσε ότι η άποψη του X ήταν πάντα πολύ σαφής ότι οι διακρίσεις από όλους πρέπει να σταματήσουν σε όλα τα επίπεδα. «Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι στο οποίο μπορούμε και πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι», έγραψε στο Twitter την Πέμπτη.Η εταιρεία IBM έκανε γνωστό την Πέμπτη ότι αποσύρει άμεσα όλες τις διαφημίσεις της από την πλατφόρμα Χ, αφού διαπίστωσε ότι είχαν τοποθετηθεί δίπλα σε περιεχόμενο που εξυμνούσε τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό Κόμμα. Σύμφωνα με τη Media Matters, που παρακολουθεί τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο, προωθητικά μηνύματα των εταιρειών IBM, Apple, Oracle και Xfinity, βρίσκονταν δίπλα σε αντισημιτικό περιεχόμενο.

«Η IBM έχει μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους και τις διακρίσεις και αμέσως διακόψαμε όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ ενώ ερευνούμε αυτήν την εντελώς απαράδεκτη κατάσταση» ανέφερε η εταιρεία σε μια ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: