2.11.23

«Πρέσιγνκ» Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη...


...για Τέμπη και υποκλοπές...

Στενό (πολιτικό) μαρκάρισμα από τον Νίκο Ανδρουλάκη στον Στέφανο Κασσελάκη για το δυστύχημα των Τεμπών αλλά και τις υποκλοπές καταγράφηκε χθες στην Βουλή στην ομιλία του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συναντηθούν -εθιμοτυπικά- την... ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόκληση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει σαφή θέση για την πρόταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τα αίτια του πολύνεκρού δυστυχήματος αλλά και για όσα διαδίδονται από τον φίλιο στην Κουμουνδούρου τύπο και το διαδίκτυο σχετικά με μία «χλιαρή» στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση των υποκλοπών και τις φήμες που εμπλέκουν έως και …την Κίνα. Μάλιστα ο Νίκος Ανδρουλάκης και στις δύο περιπτώσεις κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι δεν υιοθετεί την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας.

Προανακριτική

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως τα επόμενα 24ωρα το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει την πρόταση για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη. Η πρόταση σύμφωνα με πληροφορίες θα εστιάζει στις ευθύνες δύο υπουργών, του Κωνσταντίνου Καραμανλή από την Νέα Δημοκρατία και του Χρήστου Σπίρτζη επι ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως  «υπήρχαν καμπανάκια, προειδοποιήσεις, όπως το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας, αλλά ο τότε Υπουργός, ο κ. Καραμανλής, το κρατούσε στο συρτάρι του αντί να το παραπέμψει στις δικαστικές αρχές. Χρειάστηκε να υπάρξει παρέμβαση του Ευρωπαίου εισαγγελέα για να κινηθεί η δικαιοσύνη».

Επισήμανε ότι το περιεχόμενο της πρότασης θα είναι «στη βάση της δικογραφίας του Ευρωπαίου εισαγγελέα, για να διερευνηθούν οι όποιες ποινικές ευθύνες των αρμοδίων Υπουργών, οι οποίοι έχουν ευθύνη και οι οποίοι με τις αβουλίες τους, με τα λάθη τους άφησαν την επίμαχη Σύμβαση 717 στις καλένδες. Εάν είχε υλοποιηθεί στην ώρα της -μια σύμβαση με κάθε ευρώ από ευρωπαϊκά χρήματα- το πιθανότερο αυτοί οι νέοι άνθρωποι συμπολίτες μας σήμερα να βρισκόταν στη ζωή».

Κριτική σε Κασσελάκη

Στο σημείο ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη. Λέγοντας πως «άκουσα τον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να λέει απευθυνόμενος σε συγγενείς των θυμάτων ότι τα δύο τρένα συγκρούστηκαν ξεκάθαρα από ανθρώπινο παράγοντα. Παράξενα πράγματα. Υιοθέτησε το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας».

Συμπληρώνοντας στην συνέχεια πως επίσης «ακούσαμε ότι στα 24 του δεν είχε ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώσει τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις. Πριν από τρεις μέρες λοιπόν που αθώωσε την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για το έγκλημα των Τεμπών, πάλι δεν ήξερε; Για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, το τέλος, το πραγματικό, έχει χρέος να το δώσει η δικαιοσύνη. Για μας δεν ήταν ανθρώπινο λάθος η τραγωδία στα Τέμπη. Γι’ αυτό το θέτω σε αυτή τη συζήτηση. Είναι μια βαρύτατη θεσμική αποτυχία του κράτους μας, που οφείλουμε να μεταρρυθμίσουμε με ριζοσπαστικό τρόπο, αν θέλουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες».

Υποκλοπές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και για το ζήτημα των υποκλοπών. Για το οποίο άλλωστε ανάλωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε συγκεκριμένο ερώτημα λέγοντας: «Θέλω να ακούσω και από εσάς τους κυρίους του ΣΥΡΙΖΑ εάν αποδέχεστε τις αθλιότητες και όσα γράφονται, που υιοθετούν απολύτως τις δικαιολογίες της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή, «Κίνες», δήθεν νομικά λάθη. Ξέρετε υπάρχουν έγκριτοι νομικοί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ας ενημερώσουν αυτούς τους παρακρατικούς επικοινωνιακούς μηχανισμούς. Γιατί εμείς είμαστε οι πρώτοι που πήγαμε στη δικαιοσύνη και είμαστε οι πρώτοι που σηκώσαμε το φάκελο του Μενουδάκου στη Βουλή των Ελλήνων, όταν κάποιοι από εσάς κρύβονταν»...

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: