27.11.23

Το τεκμήριο πέφτει εάν αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες...


Η οργή των ελεύθερων επαγγελματιών, η αναστάτωση στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας και τα μηνύματα που φτάνουν στο Μαξίμου από τις ...τοπικές οργανώσεις, δεν πτοούν την κυβέρνηση που επιμένει, όπως λέει, στη βασική φιλοσοφία του φορολογικού νομοσχεδίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, φιλοσοφία που αρχίζει και τελειώνει στην άποψη ότι είναι οριζόντια φοροφυγάδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα τελευταία ημέρα της διαβούλευσης που έχει μετατραπεί σε κόλαφο για την κυβέρνηση, διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για αλλαγές. Μόνο που μία από τις αλλαγές που αφορούν στο μαχητό τεκμήριο αναδεικνύει την εμμονή της κυβέρνησης με τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το υπουργείο Οικονομικών μέσω διαρροών αναφέρει ότι θα γίνει ξεκάθαρη η διάταξη που ορίζει ότι τα τεκμήρια είναι μαχητά για όλους αλλά με έναν όρο εξαιρετικά υποχθόνιο.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι θα καθοριστούν αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την αμφισβήτηση του τεκμηρίου από τους φορολογούμενους, οι οποίες όμως θα οδηγούν σε έλεγχο μέχρι το μεδούλι. 

Έτσι, όποιος ελεύθερος επαγγελματίας κάνει ένσταση γιατί το πραγματικό του εισόδημα είναι μικρότερο από το ελάχιστο τεκμαρτό που ορίζει το νέο φορολογικό, η ένσταση θα γίνει δεκτή  και θα ακολουθεί έλεγχος αλλά όχι μόνο για τα εισοδήματά του αλλά επιπροσθέτως για:

-δαπάνες για αγορά περιουσιακών στοιχείων

-τραπεζικές καταθέσεις

-πληρωμές με κάρτες  και γενικά καταναλωτικές δαπάνες

Η διάταξη αυτή που αναμένεται να εισαχθεί είναι στη γραμμή του Κωστή Χατζηδάκη που σε συνέντευξή του πριν από ημέρες αναρωτιόταν «πώς ζουν» οι ελεύθεροι επαγγελματίες...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: