8.5.19

Τα ίδια έκανε το Mega και εξαφανίστηκε

Δημήτρης Κανελλόπουλος

★ Αλλο Αλέξης Παπαχελάς βέβαια και άλλο Αρης Πορτοσάλτε και Τάσος Τέλλογλου. Οπότε η νέα σειρά ντοκιμαντέρ που ξεκινάει από αύριο στον ΣΚΑΪ για την «Ελληνική χρεοκοπία» μάς βρίσκει λίγο σκεπτικούς. Οι...
δύο δημοσιογράφοι που την υπογράφουν δεν έχουν δώσει και τα καλύτερα δείγματα αντικειμενικότητας. 

Χώρια που τα ντοκιμαντέρ αυτά, έξι ωριαία συνολικά, μεταδίδονται μέσα στην προεκλογική περίοδο – κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Σκεφτείτε ότι το τελευταίο, το 6ο, με τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ (2015 έως 2019) θα μεταδοθεί την Παρασκευή πριν από τις ευρωεκλογές. Μακάρι να διαψευσθώ και να είναι ενδιαφέροντα και ισορροπημένα.

★ Θυμάστε άλλωστε πώς λειτουργούσε το Mega σε προεκλογικές περιόδους, έτσι; Και θυμάστε εκείνο το άθλιο ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χούκλη στον ΑΝΤ1 για τη δραχμή που το έδειξαν, μάλιστα, δύο φορές; Δεν καταλαβαίνουν άραγε πως όσο πιο φανατικοί γίνονται τόσο περισσότερο ενεργοποιούνται τα αριστερά αντανακλαστικά του κόσμου; Αυτοί είναι που θα ξαναβγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος και δεν θα ξέρουν από πού τους ήρθε...

★ Αποφάσεις, χθεσινές, του ΕΣΡ:

1. 15 χιλ. ευρώ πρόστιμο στο Extra επειδή παρουσίαζε ως φάρμακο ένα διατροφικό συμπλήρωμα το οποίο μάλιστα έχει αποσυρθεί από τον ΕΟΦ.

2. Ανάκληση της άδειας του Tele Κρήτη και του TV Δέλτα Εβρου, δύο τηλεοπτικών καναλιών της περιφέρειας που το τελευταίο διάστημα έκαναν αναμετάδοση του αθηναϊκού Epsilon TV.

3. Στο οποίο Epsilon TV δόθηκε αναστολή στις ποινές που του έχουν επιβληθεί μέχρι να συζητηθεί από το Συμβούλιο η αίτηση θεραπείας που έχει κάνει. Ποιες είναι οι ποινές; Επτά ημέρες διακοπής λειτουργίας και πρόστιμο 300 χιλιάδες ευρώ. Το «μαύρο» θα έπεφτε μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα και θα διαρκούσε μέχρι τη μεθεπόμενη Κυριακή.

4. Το ΕΣΡ ψάχνεται με διάφορα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια που έχουν διαφοροποιήσει το χαρακτήρα του προγράμματός τους. Κανάλια που ξεκίνησαν αλλιώς (μουσικά π.χ.) και στην πορεία άλλαξαν ιδιοκτήτη κι έγιναν ειδησεογραφικά. Κάποια από αυτά βρίσκονται στην Αθήνα, όπως το Kontra και το Action 24, κάποια άλλα στην επαρχία, όπως το Βεργίνα TV και το Smile TV. Σύμφωνα με το ΕΣΡ, η Βουλή πρέπει να αποφασίσει αν μπορούν ή όχι τα κανάλια να αλλάζουν χαρακτήρα και είναι αναγκαίο να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση.

★ Τι ακριβώς γίνεται με τις μεικτές παραγωγές στην ΕΡΤ; Αληθεύει ότι οι 6 από τις 8 ενημερωτικές εκπομπές, ροής ειδήσεων και πολιτικού σχολιασμού που μεταδίδονται στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 αποτελούν εκπομπές μεικτής παραγωγής; Πράγμα το οποίο σημαίνει μεγαλύτερο κόστος, χωρίς λόγο. Ενα επιπλέον μπάτζετ για να πληρώνονται οι παρουσιαστές, κάποιοι από τη δημοσιογραφική ομάδα και οι εταιρείες παραγωγής, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι κόστος για την ίδια την ΕΡΤ (στούντιο, κάμερες, συνεργεία, προσωπικό κ.ά.)...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: