31.5.19

«Ο Κιμ εκτέλεσε διπλωμάτες...

...μετά την αποτυχημένη διάσκεψη με τον Τραμπ»...

Σε οριστικό ναυάγιο στις επαφές μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Βόρειας Κορέας και σε νέο κύκλο αντιπαράθεσης και έντασης είναι πιθανόν να οδηγηθεί η κατάσταση στην Κορεατική χερσόνησο, αν επιβεβαιωθούν οι αναφορές για την εκτέλεση «πολλών αξιωματούχων του...
υπουργείου Εξωτερικών» της Πιονγκγιάνγκ, με αφορμή την κατάρρευση της διαφαινόμενης συμφωνίας μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο συναντήσεις Τραμπ-Κιμ δεν απέδωσαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, γεγονός το οποίο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, «χρέωσε» στις εσφαλμένες πληροφορίες που είχε από τους διπλωμάτες του και στην αποτυχία καλής προετοιμασίας από τον επικεφαλής απεσταλμένο για τα πυρηνικά στις ΗΠΑ.

«Ο Kim Hyok-chol εντοπίστηκε και εκτελέστηκε στο αεροδρόμιο Mirim μαζί με τέσσερις αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών τον Μάρτιο», ανέφερε ένας ανώνυμοι αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας σε νοτιοκορεατική εφημερίδα.

Ένας άλλος υπάλληλος, ο Kim Yong-chol, τιμωρήθηκε με καταναγκαστική εργασία και «ιδεολογική εκπαίδευση», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: