30.5.19

Εγκρίθηκε η νέα δομή του Κυπέλλου Ελλάδας...

Δεν θα υπάρχουν όμιλοι, διπλοί αγώνες μετά τους «16»...

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων συνεδρίασε την Πέμπτη και ενέκρινε το νέο πλάνο για το Κύπελλο Ελλάδας που θα έχει δομή χωρίς ομίλους όπως έχουν ζητήσει οι...
ομάδες της Super League.

Ως γνωστόν μέχρι την φάση των «16» θα είναι μονοί αγώνες και μετά διπλοί στο Κύπελλο της νέας σεζόν. Επίσης ο τελικός θα είναι μονός και όχι διπλός, όπως ήταν η άλλη εναλλακτική που είχε πέσει στο τραπέζι.

Θυμίζουμε πως η Super League επιζητούσε την κατάργηση των ομίλων. Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων συνεδρίασε την Πέμπτη και ενέκρινε το νέο πλάνο. Πάντως όπως σύμφωνα με τη δομή που παρουσίασε το Sportlesvos, το νέο σχέδιο του Κυπέλλου Ελλάδας θα περιλαμβάνει μέχρι τον μονό τελικό 8 φάσεις. Ειδικότερα:

1. Super league1: 14 ομάδες
2. Super league2: 12 ομάδες
3. Football League: 14 ομάδες

1η φάση

α) Συμμετέχουν υποχρεωτικά και οι 53 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ

β) Από τις 53 ΕΠΣ εξαιρούνται οι 6 ΕΠΣ ( ΕΠΣΔΑ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ-ΗΜΑΘΙΑΣ- ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ), των οποίων οι Κυπελλούχοι ήταν ομάδες Γ΄ Εθνικής οι οποίες προβιβάστηκαν στην FL και θα συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος με τις ομάδες της FL. Σύνολο ομάδων 47.

Δημιουργία 6 ζωνών με γεωγραφικά κριτήρια. Οι 47 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ μετά από κλήρωση συγκροτούν 23 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 23 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι μονοί. Η 47η ομάδα που παρέμεινε στην κληρωτίδα προκρίνεται στην επόμενη ΦΑΣΗ άνευ αγώνα. Από την 1η Φάση προκρίνονται 23 νικήτριες ομάδες και μια (1) άνευ αγώνα. Σύνολο ομάδων 24 και σύνολο αγώνων 23.

2η φάση

Συμμετέχουν οι 23 ομάδες που προκρίθηκαν από την 1η ΦΑΣΗ και η μια (1) ομάδα που προκρίθηκε άνευ αγώνα . Σύνολο 24 ομάδες. Δημιουργούνται 4 γεωγραφικές ζώνες αποτελούμενες από 6 ομάδες. Μετά από κλήρωση συγκροτούν 12 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 12 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι μονοί. Σύνολο αγώνων 12.

3η φάση

Συμμετέχουν οι 12 νικήτριες ομάδες της 2ης ΦΑΣΗΣ και οι 14 ομάδες της FL. Σύνολο 26 ομάδες. Σχηματίζονται δυο (2) γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο (1ο) γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις ομάδες (14) της FL ,και το δεύτερο (2ο) γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις 12 ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η ΦΑΣΗ. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 13 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 13 νικήτριες ομάδες. Οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των αδυνάτων (2ο γκρουπ).

Παρατήρηση: Οι δυο (2) ομάδες της FL που θα παραμείνουν στην κληρωτίδα, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κλήρωσης θα αγωνισθούν μεταξύ τους με γηπεδούχο ομάδα την ομάδα που κληρώθηκε πρώτη. Σύνολο αγώνων 13.

4η φάση

Συμμετέχουν οι 13 ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η ΦΑΣΗ και οι 12 ομάδες της SL2. Σύνολο ομάδων 25. Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο (1ο) γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις ομάδες της SL2 και το δεύτερο (2ο) γκρουπ δυναμικότητας από τις 13 ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η ΦΑΣΗ. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 12 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 12 νικήτριες ομάδες. Η 13η ομάδα που παρέμεινε στην κληρωτίδα προκρίνεται στην επόμενη ΦΑΣΗ άνευ αγώνα. Οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στην έδρα των αδυνάτων (2ο Γκρουπ). Σύνολο αγώνων 12.

5η φάση

Συμμετέχουν οι 12 νικήτριες ομάδες της 4ης ΦΑΣΗΣ, η μια ομάδα που προκρίθηκε άνευ αγώνα και οι εννέα (9) ομάδες της SL1 από την 6η έως την 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα της SL1. Σύνολο ομάδων 22. Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από τις εννέα (9) ομάδες της SL1 και το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις 13 ομάδες που προκρίθηκαν από την 4 η ΦΑΣΗ. Μετά από κλήρωση σχηματίζονται 9 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 9 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη.

Παρατήρηση: Οι τέσσερις (4) ομάδες που θα παραμείνουν στην κληρωτίδα, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κλήρωσης θα αγωνισθούν μεταξύ τους με γηπεδούχο ομάδα την ομάδα που κληρώθηκε πρώτη.Οι αγώνες είναι διπλοί. Σύνολο αγώνων 22.

6η φάση ή φάση των «16»

Συμμετέχουν οι 11 ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η ΦΑΣΗ και οι 5 πρώτες ομάδες (θέσεις 1-5) του Βαθμολογικού πίνακα της SL. Σύνολο ομάδων 16. Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από τις οκτώ (8) πρώτες ομάδες στη βαθμολογική κατάταξη του πρωταθλήματος της SL περιόδου 2018-2019 και το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις εναπομείνασες ομάδες. Σχηματίζονται 8 ζευγάρια μετά από κλήρωση και προκύπτουν 8 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί. Σύνολο αγώνων 16.

7η φάση (Προημιτελικοί)

Συμμετέχουν οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν από 6η ΦΑΣΗ. Σχηματίζονται μετά από κλήρωση 4 ζευγάρια και προκρίνονται 4 ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη.Οι αγώνες είναι διπλοί. Σύνολο αγώνων 8.

8η φάση (ημιτελικοί)

Συμμετέχουν οι 4 ομάδες που προκρίθηκαν από 7η ΦΑΣΗ. Σχηματίζονται μετά από κλήρωση 2 ζευγάρια και προκρίνονται 2 ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί. Σύνολο αγώνων 4.

Τελικός

- Συνολικός αριθμός αγώνων όλων των Φάσεων του Κυπέλλου: 110 αγώνες

- Συνολικός αριθμός αγώνων από την 5η Φάση που συμμετέχει η SL1: 50 αγώνες...

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: