31.5.19

«Ο Τσίπρας έχασε 600.000 ψηφοφόρους από το 2015»...

Με τίτλο «Η μάχη του Τσίπρα να μείνει στην εξουσία μετά τις ευρωεκλογές», ο Guardian καταγράφει τους λόγους που οδήγησαν στην ήττα με 9,5 σχεδόν μονάδες και τη δύσκολη θέση στην οποία τώρα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Guardian ο...
δεύτερος γύρος των τοπικών εκλογών αναμένεται να ολοκληρώσει την «συντριπτική εμφάνιση για ένα κόμμα πρώην ριζοσπαστών, το ο ποίο εξελέγη στο απόγειο της κρίσης χρέους της χώρας με την υπόσχεση να αντιστρέψει την λιτότητα που επιβλήθηκε διεθνώς».

Ο δημοσκόπος, Ηλίας Νικολακόπουλος ρωτήθηκε από την εφημερίδα εάν οι ψηφοφόροι αποφάσισαν με αυτό το αποτέλεσμα να τιμωρήσουν το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι λίγο απ’ όλα. Αυτό που συνέβη στην μεσαία τάξη, οι επικρίσεις για την επίβλεψη του σχεδίου διάσωσης, το στιλ τους στην εξουσία, μία προσέγγιση "τα γνωρίζω όλα" και μία γενική υπερβολική βεβαιότητα», τόνισε ο Ηλίας Νικολακόπουλος.

Λίγοι πιστεύουν ότι με ένα θαύμα θα έκλεινε η ψαλίδα, αναφέρεται στο άρθρο, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 600.000 ψηφοφόρους από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Κι αν, όπως αναμένεται, οι Αριστεροί υποστούν νέο πλήγμα στις τοπικές εκλογές του Σαββατοκύριακου, αναλυτές λένε ότι σχεδόν σίγουρα το μομέντουμ θα το έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης» σχολιάζει ο Guardian.

«Στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική μεσαία σχεδόν αποδεκατίστηκε από τους φόρους που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάσωσης, που συμφωνήθηκε μετά από διαπραγμάτευση το 2015 με τον Τσίπρα να υπογράφει πρωτοφανή πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%», καταλήγει η εφημερίδα...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: