31.5.19

Πατούλης: Να καταδικαστεί η αλαζονεία...

Η Δούρου είναι δημιούργημα του κομματικού της σωλήνα...

Ενωτικό μήνυμα προς τους πολίτες και τους αυτοδιοικητικούς φορείς απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατά την προεκλογική ομιλία του στην...
πλατεία Κλαυθμώνος, λίγα 24ωρα πριν από τη 2η Κυριακή των περιφερειακών εκλογών.

Ο κ. Πατούλης ζήτησε την ψήφο, όχι μόνον όσων τον ψήφισαν την περασμένη Κυριακή, αλλά και όσων «δεν μας ψήφισαν, αλλά καταδικάζουν την αλαζονεία, τον λαϊκισμό και την απραξία». «Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες που εσείς θα μας δώσετε» είπε ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας: «Θέλουμε να ενώσουμε όλους τους πολίτες για το μέλλον και την ανάπτυξη...Θέλουμε να ενώσουμε μαζί όλους τους δήμους». Με προμετωπίδα του λόγου του, «τις ευρύτερες συναινέσεις με τους πολίτες» αλλά και «τους αυτοδιοικητικούς φορείς», σημείωσε ότι «συνιστά για εμάς υπόσχεση τιμής να επιλύσουμε τα μεγάλα και μικρά προβλήματα της Περιφέρειας, διότι είμαστε άνθρωποι που πιστεύουν στον Άνθρωπο».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ερμήνευσε το αποτέλεσμα του α' γύρου, ως δήλωση των πολιτών ότι θέλουν να γκρεμίσουν τις διαχωριστικές γραμμές. «Θέλουμε να ενώσουμε τις τοπικές κοινωνίες και να γκρεμίσουμε τις διαχωριστικές γραμμές. Το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε ότι οι πολίτες λένε «όχι» στο διχασμό» είπε χαρακτηριστικά.

Προγραμματικές δεσμεύσεις

Αναφερόμενος στο πρόγραμμά του, ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι στόχος του είναι ένα νέο μοντέλο περιφερειακής αυτοδιοίκησης, με μητροπολιτικά χαρακτηριστικά, στρατηγικό ρόλο και διευρυμένες αρμοδιότητες, περισσότερους πόρους και μεγαλύτερες ευθύνες.

«Θα φτιάξουμε μαζί με τους δήμους στρατηγική μελέτη για την Αττική» είπε, και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες θα γνωρίζουν με διαφάνεια τι ακριβώς θα κάνουμε. Οι 66 δήμοι θα συμμετέχουν ισότιμα στα κέντρα λήψης αποφάσεων (...) Στόχος μου είναι να δημιουργήσω μια συμμαχία ευθύνης, μαζί με όλους τους άξιους δημάρχους που έχουν ήδη εκλεγεί ή θα εκλεγούν την Κυριακή, για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Αττική».

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητές του, σημείωσε: «Θα καταστήσουμε την Αττική ελκυστικό τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο (...) Θα δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών (...) Θα συντάξουμε ένα νέο, ρεαλιστικό περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων». Επίσης, είπε ότι εάν εκλεγεί, θα προχωρήσει σε αποτύπωση «της πραγματικής οικονομικής κατάστασης της Περιφέρειας» και θα αγωνισθεί για έρθουν νέοι «πόροι από την Ευρώπη». Όσον αφορά τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, δεσμεύθηκε να τα ολοκληρώσει με συνέργειες με την ιδιωτική οικονομία, ενώ επενδύσεις θα πραγματοποιήσει επίσης σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο θεματικός τουρισμός, η υγεία, η ευεξία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός. Ειδική αναφορά έκανε επίσης και στην επένδυση του Ελληνικού.

Για την Ρένα Δούρου

Αναφερόμενος στη νυν περιφερειάρχη Αττικής, είπε ότι η Ρένα Δούρου δεν κατάφερε να δώσει καμία λύση, σε κανένα πρόβλημα της Αττικής, διότι είναι «δημιούργημα του κομματικού της σωλήνα». «Για την αλαζονεία, την έλλειψη μέτρου και την αναποτελεσματικότητά της, οι πολίτες ήδη την έκριναν την προηγούμενη Κυριακή» πρόσθεσε.

Όπως υποστήριξε, η κ. Δούρου στήριξε την εκλογή της «στο λαϊκισμό, το ψέμα, τις κρυφές και υπόγειες συναλλαγές». «Μιλά σήμερα για το αθόρυβο έργο της. Το έργο της δεν είναι μόνον αθόρυβο. Είναι και αόρατο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αν είχε κάνει έργο, σημείωσε, «δεν θα λειτουργούσε σήμερα στην Αττική η μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης. Δεν θα πνίγονταν άνθρωποι από την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας. Δεν θα χάνονταν δεκάδες άνθρωποι και περιουσίες απο τις φωτιές. Δεν θα υπήρχαν ακόμη στην Αττική περιοχές εκτός σχεδίου πόλης, χωρίς αποχέτευση».

Τέλος, σχετικά με τη συμμετοχή των πολιτών στη ψηφοφορία της ερχόμενης Κυριακής, σημείωσε ότι δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος. «Πρέπει την Κυριακή να πάμε όλοι να ψηφίσουμε» τόνισε...

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: