31.5.19

Από τον Παπανδρέου και τον Σημίτη… στη ΝΔ...

Υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ο 65χρονος σχολιαστής του ΣΚΑΪ δεν κάνει… στροφή προς την πολιτική, αφού τη δεκαετία του ’80 ήταν στην...
πολιτική ενώ κακώς αναφέρεται ως «δημοσιογράφος» αφού ουδέποτε ήταν.

«Έχει γίνει μία συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το πιθανόν είναι να είμαι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία», αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ενώ για την περιοχή που θα είναι υποψήφιος, σημείωσε ότι του αρέσει ο Νότιος τομέας της Αττικής.

«Εγώ θα παραμείνω δημοσιογράφος, θα κρατήσω τη δουλειά μου», πρόσθεσε ο Παπαδημητρίου ο οποίος εξήγησε ότι «με τη ΝΔ μοιράζομαι ένα 80% των απόψεων της. Διαφωνώ σε άλλα πράγματα. Μου αρέσει αυτό το κλίμα που υπάρχει. Είναι πραγματικά ένα κόμμα το οποίο, ο ένας λέει το άλφα, ο άλλος λέει το βήτα».

Ο γεννημένος στου Γκύζη, Παπαδημητρίου, σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Παρίσι και έκανε μεταπτυχιακά πάνω στην Οικονομία. Αρχικά εργάστηκε στον τουρισμό και στην Εμπορική Τράπεζα και αργότερα συμμετείχε στην ομάδα συμβούλων του τότε αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας, καθηγητή Κωστή Βαΐτσου (1982-1985) στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.


Κατόπιν, έχοντας γνωριστεί με τον τότε επικεφαλής του υπουργείου Κώστα Σημίτη, ανέλαβε το γραφείο Τύπου του. Τη δεκαετία του ’90 επέστρεψε στην Εμπορική Τράπεζα και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Βρανόπουλο στην Εθνική Τράπεζα, τους Ιωάννη Μπούτο και Λουκά Παπαδήμο στην Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και με την ομάδας διοίκησης της Eurobank.

Είπαμε όμως, «δημοσιογράφος» δεν είναι… Άλλωστε δεν έγινε ποτέ μέλος της ΕΣΗΕΑ.

«Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε μία πολύ παλιά γνωριμία, μιλάμε πολύ καιρό, του είχα πει σε ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος, θα φανώ. Όταν σου λένε βάλε τις πράξεις σου, κοντά στα λόγια σου, πρέπει να πάρεις μία απόφαση», συμπλήρωσε.

Ο 65χρονος είναι οικονομικός αναλυτής έγινε πιο γνωστός από τις εμφανίσεις του στον ΣΚΑΪ αλλά και ορισμένες ατάκες του που ήταν προκλητικές. Τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε αναρωτηθεί γιατί να μη μετέχει μια «σοβαρότερη» Χρυσή Αυγή σε συντηρητική κυβερνητική συμμαχία...

Διαβάστε όλο το θέμα του Νίκου Μποζιονέλου στο dailymedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: