31.5.19

Βελτιώσεις...

...στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις σχεδιάζει η ΝΔ...

Μπόνους στους φορολογούμενους και ασφαλισμένους που είναι συνεπείς στην εξόφληση των οφειλών τους αλλά και «λίφτινγκ» στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές προς τα ταμεία και την εφορία περιλαμβάνει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας.

Τα βασικά σημεία των αλλαγών στις...
120 δόσεις επί κυβερνήσεως ΝΔ, αποκάλυψε χθες ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Βρούτσης. Ο ίδιος, αφού ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων όχι μόνο δεν κινδυνεύει αλλά θα διατηρηθεί, ανέφερε ότι την επόμενη ημέρα θα υπάρξουν βελτιώσεις που θα την κάνουν ακόμα πιο ελκυστική, με στόχο να ενταχθούν σε αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες του Δημοσίου.

Οι αλλαγές που εξετάζει ήδη η Πειραιώς για τη ρύθμιση των 120 δόσεων αλλά για τους συνεπείς φορολογούμενους προβλέπουν μείωση του επιτοκίου των ρυθμισμένων οφειλών από 5% σε 3%, αύξηση του ορίου εισοδήματος των 10.000 ευρώ στις 20.000 ευρώ για τους οφειλέτες της εφορίας οι οποίοι κερδίζουν απευθείας τις 120 δόσεις χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το κριτήριο του εισοδήματος και επιβράβευση των συνεπών επιχειρήσεων και επαγγελματιών με την ένταξή τους στο «Λευκό Μητρώο», το οποίο συνοδεύεται με προνόμια.

Για τις εταιρείες και επαγγελματίες που θα κερδίζουν μια θέση στο «Λευκό Μητρώο των συνεπών φορολογούμενων» θα υπάρξει στοχευμένη μείωση του μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές) και άλλες διοικητικές και φορολογικές διευκολύνσεις.

Ουσιαστικά πρόκειται για την ενεργοποίηση του μέτρου το οποίο ψηφίστηκε το 2014 με τη θεσμοθέτηση του «Λευκού Μητρώου Συνεπών Επιχειρήσεων – Περσέας».

Είναι μια νέα, θετική αντίληψη για τη σχέση πολιτείας και επιχειρηματικότητας καθώς σήμερα επικρατεί αποκλειστικά η αντίστροφη λογική, δηλαδή αυτή του εντοπισμού και της ανάδειξης των «κακών παραδειγμάτων» σε συνδυασμό με ένα αποτρεπτικό πλαίσιο κυρώσεων (π.χ. σύστημα «Τειρεσίας»)...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: