31.5.19

Πετρόπουλος: Στην κάλπη θα κριθεί αν θα κοπούν οι συντάξεις...

Θα εξαφανιστούν οι επικουρικές...

«Στην κάλπη της 7ης Ιουλίου θα κριθεί, αν θα μειωθούν ξανά οι συντάξεις» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο...
ραδιοφωνικό σταθμό RealFm 97,8.

«Αν έρθει η ΝΔ, οι μειώσεις των συντάξεων θα επισυμβούν, γιατί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 15% για τους μισθωτούς οδηγεί σε 2,5 δισ. ευρώ έλλειμμα το χρόνο. Και για να καλυφθεί αυτό το έλλειμμα, θα έρθουν περικοπές στις συντάξεις» υποστήριξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, υπογραμμίζοντας ότι «και οι επικουρικές θα εξαφανιστούν, καθώς η ΝΔ έχει πει ότι θα κάνει μία διχοτόμηση των ασφαλισμένων. Οι νέοι θα μπουν σε έναν νέο πυλώνα και οι παλιοί θα μείνουν εκεί που είναι, οπότε θα γίνει αυτό που συνέβη με τους συνταξιούχους της Εθνικής, οι οποίοι δεν λαμβάνουν, επί ενάμιση χρόνο, επικουρική σύνταξη».

Σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Όπως είπε, σε μία εβδομάδα, έχουν επισκεφθεί την πλατφόρμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) περισσότερα από 185.000 άτομα, οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 36.000 και, έως χθες, είχαν γίνει 11.800 ρυθμίσεις οφειλών.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής και την ψήφο των συνταξιούχων, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε: «Εγώ δεν είδα χαρά και πανηγύρια στον ελληνικό λαό για τη ΝΔ από το αποτέλεσμα των εκλογών. Εμείς δεν επιλέξαμε κομματικό πελατολόγιο για την πολιτική μας. Επιλέξαμε να υποστηρίξουμε τους συνταξιούχους, γιατί οφείλαμε τη στήριξη σε αυτές τις ηλικίες και, έτσι, δεν κάναμε ούτε την περικοπή των συντάξεων».

«Ο κόσμος είχε μεγαλύτερες προσδοκίες για γρηγορότερη βελτίωση της ζωής του και δεν έγινε με τον τρόπο που και εμείς θα θέλαμε. Από τις 20 Αυγούστου, αποκτήσαμε ένα περιθώριο να κάνουμε πολιτικές, αλλά δεν κάναμε τα πάντα» κατέληξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης...

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: