31.5.19

Ο κουρσάρος του Λεβέντη , η ονοματολογία του Κυριάκου...

...και ο Σαραμάγκου...

Αναδιάταξη πολιτικού σκηνικού, ριμέικ κινητικότητας πολιτικού προσωπικού, με ολίγη από πειραματισμούς, ενόψει εθνικών εκλογών.

Και τα πήγαινε-έλα, προσώπων και σχημάτων, που...
ξεκίνησαν άμεσα μετά τις ευρωεκλογές, εντείνονται. Μικρό δείγμα, η αποχώρηση που σηματοδότησε τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΄Ενωσης Κεντρώων. Τώρα ο ...κουρσάρος του Λεβέντη καλοκοιτάζει τους Πειρατές. Για νέα κομματικά ταξίδια ετοιμάζεται ο πρόσφατα αποχωρήσας από την Ενωση Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η απάντησή του ανεξάρτητου βουλευτή σε ερώτηση δημοσιογράφων στην ΕΡΤ1 αν συζητάει με κάποιο άλλο κόμμα για να συνεργαστεί: "Θα σας πω ένα κόμμα που έχει κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη μου, είναι εξωκοινοβουλευτικό, είναι μικρό, είναι το κόμμα των Πειρατών”.

Και οι Πειρατές χάρηκαν τόσο, ώστε έβγαλαν Δελτίο Τύπου που περιελάμβανε τη δήλωση Σαρίδη, με μια «σημαντική» επισήμανση : «Ο ανεξάρτητος βουλευτής ανέβασε το συγκεκριμένο απόσπασμα από τη συνέντευξη στον προσωπικό λογαριασμό του στο youtube, προσθέτοντας στο τέλος του βίντεο το σήμα του κόμματος Πειρατών Ελλάδας». Αυτό θα πει σημαντική λεπτομέρεια που ...βγάζει μάτι. Ή σωστότερα που βγάζει το επικάλυμμα ματιού- αυτό που, κατά τα "εγχειρίδια" ανωτάτης Πειρατικής, φοριέται άλλοτε στο ένα μάτι άλλοτε στο άλλο, χάριν προσαρμοστικότητας σε διαφορετικές συνθήκες, άλλοτε στο κατάστρωμα άλλοτε στο αμπάρι.


Και πούσαι ακόμα... Βέβαια, πάντα το παιχνίδι με την ονοματολογία παίζεται μεγαλοπρεπώς κυρίως στις λίστες των υποψηφίων του διπόλου εναλλαγής στην εξουσία. Η ΝΔ το τερματίζει με μίγμα ονομάτων νεοφιλελευθεροεθνικιστικής κοπής. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία ψάχνει την έκπληξη για συσπείρωση και ρελάνς, μετά την ήττα της ευρωεκλογικής κάλπης.

Τι μένει εκτός μεγάλης εικόνας (και συζήτησης); Όραση, ορατότητα, όραμα... Ο προσανατολισμός, που έλεγε ο Σαραμάγκου...


documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: