29.5.19

Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Ντι Μάιο...


...μετά την ταπεινωτική ήττα...

Σε μπελάδες βρίσκεται ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας στην Ιταλία, Λουίτζι ντι Μάιο, με αιτία το πολύ κακό αποτέλεσμα που...
είχε το κόμμα του στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα του ντι Μάιο έλαβε ποσοστό μόλις 17,1%, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2018 είχε συγκεντρώσει το 32,7% των ψήφων.

Μάλιστα, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων ήρθε τρίτο κόμμα, καθώς το ξεπέρασαν η Λέγκα του Βορρά (άγγιξε το 34,4%, με τον Ματέο Σαλβίνι να ενισχύεται σημαντικά στην Ιταλία), όπως και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

Έτσι, πριν ακόμα κοπάσει ο κουρνιαχτός της εκλογικής μάχης, ο ντι Μάιο ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τους υποστηρικτές του κόμματός του.

«Ποτέ δεν απέφυγα να αναλάβω τις ευθύνες μου... Πριν από οποιαδήποτε απόφαση έχω το δικαίωμα να ξέρω τι σκέφτεστε για τις ενέργειές μου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ιταλός πολιτικός, που είναι και αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση.

Η ψηφοφορία πρόκειται να διεξαχθεί αύριο (Πέμπτη), στο Ίντερνετ, σε μια ειδική πλατφόρμα που συνδέεται με το κόμμα.

Σημειώνεται ότι περίπου δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές είχε αυξηθεί η ένταση στις σχέσεις της Λέγκας με τα Πέντε Αστέρια, καθώς το κόμμα του ντι Μάιο απαίτησε να παραιτηθεί ο υφυπουργός Μεταφορών του κόμματος του Σαλβίνι, ο οποίος είχε λάβει κλήση σε απολογία για διαφθορά...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: