4.5.19

Προεκλογικός λαϊκισμός...

Σε χρόνο-μηδέν η εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΪ έγινε από χθες το κυρίαρχο θέμα της Ν.Δ. και των υποστηρικτών της στα μέσα ενημέρωσης. Για δεύτερη φορά πάνω στις νωπές μνήμες και κυρίως στις πλάτες των θυμάτων ξεχύθηκε το δηλητήριο του αντιπολιτευτικού λαϊκισμού.

Επιβεβαιώθηκαν ξανά όλες οι ελλείψεις, η ανεπάρκεια και τα τραγικά σφάλματα των πολλαπλών φορέων που είχαν, και έχουν, την ευθύνη σε...
τόσο επικίνδυνες και ακραίες καταστάσεις. Η καλά «μονταρισμένη» εκπομπή ανέδειξε ξανά τις εγκληματικές ευθύνες, κατά κύριο λόγο της Πυροσβεστικής, μέσα από τους πραγματικά ανατριχιαστικούς διαλόγους μεταξύ κατοίκων και πυροσβεστών.

Για ακατανόητους (;) λόγους αιωρήθηκε, όμως, και πάλι το επιχείρημα της καθυστέρησης στην ενημέρωση του πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων, αλλά και των πολιτών για την ύπαρξη νεκρών.

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο τότε, και τώρα με αφορμή την εκπομπή αυτή, ο αντιπολιτευτικός οίστρος μοιάζει να εξαντλείται στο ζήτημα της ώρας που ανακοινώθηκαν οι νεκροί και στο αν γνώριζε ο πρωθυπουργός, και όχι στο ποιοι ευθύνονται για τη μη έγκαιρη πρόβλεψη της κατεύθυνσης της πυρκαγιάς, ώστε να δοθεί η εντολή εκκένωσης.

Στις μεγάλες τραγωδίες σε ολόκληρο τον κόσμο, την ώρα που εξελίσσεται ένα καταστροφικό φαινόμενο, χωρίς να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα θύματα, καμία υπεύθυνη κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να σπείρει επιπλέον πανικό στους πολίτες. Ο πανικός θα μπορούσε να προκαλέσει κι άλλα θύματα και κυρίως σπασμωδικές αντιδράσεις, την ώρα που προτεραιότητα όλων ήταν να διασωθούν -από στεριά και θάλασσα- όλοι όσοι διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο.

Αν έμπαιναν στον κόπο τα λαλίστατα στελέχη της Ν.Δ., θα διαπίστωναν ότι όχι μόνο στην Πορτογαλία ή στην Καλιφόρνια, που θρήνησαν εκατοντάδες θύματα από πυρκαγιές, αλλά και στην Ελλάδα δεν διανοήθηκε κανείς -απολύτως κανείς- να σταθεί στο αν υπήρξε καθυστέρηση στην ανακοίνωση της ύπαρξης νεκρών, την ώρα που δίνονταν άνισες μάχες για την αναχαίτιση της καταστροφής.

Οι σφοδρές αντιπαραθέσεις για τον καταμερισμό ευθυνών ξεκινούν πάντα μετά τους τραγικούς απολογισμούς θυμάτων. Εκτός αν κάποιοι υπονοούν ότι υπήρξε πρόθεση να... συγκαλυφθεί η ύπαρξη νεκρών. Κάτι τέτοιο όμως αγγίζει τα όρια της γελοιότητας, ακόμα και αν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: