2.5.19

Ποιοι χειροκροτούν το φιάσκο...

Η πορεία της απόπειρας πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα ήταν προδιαγεγραμμένη από τις πρώτες ώρες που ο Χουάν Γουαϊδό, κλεισμένος σε μια στρατιωτική βάση, καλούσε τους...
οπαδούς της αντιπολίτευσης να βγουν στους δρόμους, υποστηρίζοντας ότι είχε μαζί του τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Ηταν προδιαγεγραμμένη, γιατί όλοι γνώριζαν πως ο ισχυρισμός του δεν ίσχυε, ακόμα και οι «χορηγοί» του στις ΗΠΑ, οι οποίοι κρατούσαν στάση αναμονής. Οσο μάλιστα περνούσαν οι ώρες και δεν έπεφτε ούτε ένας νεκρός -γεγονός που θα βόλευε το σενάριο του Γουαϊδό- το πράγμα φαινόταν πως θα καταλήξει σε φιάσκο. Και αυτό έγινε.

Στην Ελλάδα, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το Καράκας, υπήρξαν οι πρόθυμοι που εμφανίστηκαν σαν έτοιμοι από καιρό να επικροτήσουν την ανατροπή μιας εκλεγμένης κυβέρνησης από τον στρατό. Σημαιοφόροι σε αυτόν τον αγώνα υπέρ του Γουαϊδό και της πολιτικής των πραξικοπημάτων ήταν δύο στελέχη της Ν.Δ. γνωστά για τις ακροδεξιές θέσεις τους και τον αντικομμουνισμό τους.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης έσπευσαν να υπερασπιστούν τη... δημοκρατία, ξεχνώντας ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε χάσει τη μνήμη μας. Από κοντά και η κ. Μαρέβα, σύζυγος του Κυρ. Μητσοτάκη. Ισως με την ακραία και μισαλλόδοξη στάση της θέλησε να ταυτιστεί με την κυβέρνηση της χώρας καταγωγής της που γκρέμισε την προτομή του Νίκου Μπελογιάννη στο Βρότσλαβ προς αγαλλίαση του εγχώριου και μη ακροδεξιού συρφετού.

Ο Μάκης Βορίδης επικαλέστηκε την ημέρα της... Πρωτομαγιάς για να στείλει το μήνυμά του στους αντιφρονούντες της Βενεζουέλας και κάπου εκεί πρέπει να μετακινήθηκαν όλα τα θαμμένα τσεκούρια του κόσμου, με πρώτα των αυτόχθονων της Λατινικής Αμερικής, που αιώνες πριν υπερασπίζονταν τα εδάφη τους από τους Ευρωπαίους κατακτητές.

Από κοντά και τα μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν τη Ν.Δ. κάνουν λόγο για «στρατιωτική εξέγερση», την ώρα που τα ξένα μέσα -όπως το CNN- μιλούσαν για πραξικόπημα (coup) στις ειδήσεις τους. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που δεν ακούσαμε ακόμα από τα χείλη συγκεκριμένων στελεχών της Ν.Δ. είναι η ατάκα: «Εκάμαμεν επανάσταση». Αν και με την κατεύθυνση που έχει πάρει η Ν.Δ., τίποτε πια δεν είναι απίθανο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: