11.5.19

Από το γήπεδο στην κρεμάλα...

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα που εκτελέστηκε...

Σήμερα είναι μία γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο Ελλάδας σε μία αναμέτρηση εξαιρετικά ιδιαίτερη. Όχι επειδή θα...
διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας.

Ύστερα από αίτημα της Ένωσης στο φετινό παιχνίδι θα υπάρξει τελετουργικό, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ποντίων, ενώ στα μάτριξ του ΟΑΚΑ θα παιχτεί βίντεο με σχετικό μήνυμα. Οι δύο Δικέφαλοι, οι οποίοι γεννήθηκαν από τις στάχτες της προσφυγιάς θα αποτίσουν λοιπόν φόρο τιμής στις 353.000 ψυχές που αναζητούν δικαίωση!

Με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το Newpost θα σας παρουσιάσει μία ποδοσφαιρική ιστορία, συνεχίζοντας τα αφιερώματα μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Πρόκειται για τον Ελληνικό Αθλητικό Σύλλογο «Πόντος» Μερζιφούντας, του οποίου τα μέλη του απαγχονίστηκαν στην Αμάσεια το 1921, αφού ο Σύλλογος κατηγορήθηκε σαν "επαναστατικός" από τις κεμαλικές αρχές.

Όπως αναφέρει ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ενωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, Θεοφάνης Μαλκίδης, ιδρύθηκε από μαθητές και αποφοίτους του Κολεγίου «Ανατόλια» το 1903. Στη διοίκησή του συμμετείχαν τόσο οι μαθητές όσο και οι δάσκαλοι του κολεγίου, και η δραστηριότητά του αφορούσε τους τομείς του αθλητισμού, του πνεύματος, της τέχνης. Ο σύλλογος διοργάνωνε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις, δημιούργησε εξαιρετική βιβλιοθήκη, ενώ το 1910 ανέλαβε στην έκδοση του περιοδικού «Πόντος, Μηνιαίον δημοσίευμα φιλολογικόν, επιστημονικόν και παιδαγωγικόν».

Διαβάστε αναλυτικότερα στο newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: