30.5.19

Η νέα επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ...

Με νέο επικοινωνιακό σχεδιασμό, που θα πάρει “σάρκα και οστά” τις επόμενες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μπει στη μάχη της 7ης Ιουλίου αλλάζοντας εικόνα και δείχνοντας προς την κοινωνία ότι το...
μήνυμα του εκλογικού σώματος έχει ληφθεί.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες και η συζήτηση ήταν διεξοδική σε μια προσπάθεια να αναλυθούν τα αίτια του κακού εκλογικού αποτελέσματος, που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ να κυνηγά σχεδόν 9,5 μονάδες τη ΝΔ. 

Ακόμα και οι συνεργασίες που υπήρχαν με εταιρίες δημοσκοπήσεων θα μπουν στο τραπέζι, ώστε η εικόνα που θα έχει το κόμμα να είναι πιο ολοκληρωμένη και αναλόγως να προσαρμοσθεί η προεκλογική εκστρατεία.

Το σύνολο των στελεχών υποστηρίζει πως το κόμμα πρέπει να μην κινδυνέψει να μπει σε ένα κύκλο εσωστρέφειας και να αφήσει πίσω του επικοινωνιακά λάθη που στοίχισαν και συμπεριφορές που αλλοιώνουν το αριστερό και προοδευτικό του πρόσωπο. Περιθώρια για νέες αστοχίες δεν υπάρχουν και αυτό έγινε σαφές στη χθεσινή συνεδρίαση με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να συμφωνούν πως η αντιπαράθεση σε επίπεδο προγραμμάτων και πολιτικών σχεδίων θα γείρει την “πλάστιγγα” υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Άλεξης Τσίπρας επιχείρησε να ανεβάσει το ηθικό των συνεργατών του με όλα τα μέλη να αναλύουν τι πήγε στραβά στην πορεία προς τις 26 Μαΐου. Τα επικοινωνιακά λάθη, η “άκομψη” διεύρυνση προς το κέντρο, η κακή εικόνα κορυφαίων στελεχών, η χαμηλή συσπείρωση, η αποχή, αλλά κυρίως η “μάχη” της μεσαίας τάξης που χάθηκε, φαίνεται να κόστισαν σημαντικά στο κόμμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να αναλάβουν να “εκλαϊκεύσουν” τα αναπτυξιακά μέτρα που αφορούν την κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Στέλεχος από την πλευρά των “προεδρικών” τόνιζε στο newpost.gr πως ο πρωθυπουργός είχε πάρει στις πλάτες του όλο το παιχνίδι χωρίς να έχει την ουσιαστική στήριξη κορυφαίων υπουργών δίπλα του.

Το εγχείρημα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο και η αντιστροφή της εικόνας μοιάζει σχεδόν αδύνατη, ωστόσο στην Κουμουνδούρου δείχνουν να μην θέλουν να ξεκινήσουν την μάχη απέναντι στη ΝΔ μέσα σε ένα κλίμα ηττοπάθειας. Δεν ήταν τυχαία η αναφορά κομματικών πηγών που σημείωναν μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πως “η νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές είναι τόσο εφικτή όσο και αναγκαία για τη χώρα”.

Θα ακολουθήσουν ανοιχτές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τις επόμενες ημέρες και περιοδείες όλου του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος.

Οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης του οργάνου αναλύθηκε το ζήτημα των αλλαγών στην ηγεσία της Δικαιοσύνης που έχει φέρει και πάλι την αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση στο “κόκκινο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την κυβέρνηση σκέφτονται να στείλουν σε όλα τα κόμματα πρόσκληση για να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα πρόσωπα που προτείνουν. Στη χθεσινή συνεδρίαση το κλίμα ήταν συναινετικό με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως μόνο ο Νίκος Φίλης διαφώνησε βλέποντας τις συνέπειες που μπορεί να προκληθούν προεκλογικά για το κόμμα. 

Όλοι οι υπόλοιποι συμφώνησαν με τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου και την προώθηση των αλλαγών με ένα μόνο στέλεχος να επισημαίνει πως χρειάζεται να γίνει μια ειδική πολιτική διαχείριση...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: