8.5.19

«Ασαφές αν οι εταίροι έχουν δώσει το «οκ» στον Τσίπρα»...

Ερωτηματικά σχετικά με το αν οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι ενήμεροι και φυσικά εγκρίνουν τις παροχές που εξήγγειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας εγείρει το Reuters με σημερινό του δημοσίευμα. 

Όπως γράφει το...
έγκυρο Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός παρουσίασε πακέτο παροχών λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, επισημαίνοντας ότι παραμένει ασαφές αν οι εταίροι έχουν ανάψει το «πράσινο φως»

Το Reuters, πάντως, αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει εξέλθει από το τρίτο μνημόνιο και ότι από τον περασμένο Αύγουστου που συνέβη αυτό, πιάνει συνεχώς και με άνεση τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους, γεγονός που επιτρέπει στην κυβέρνηση να προχωρήσει και σε παροχές προς τους πολίτες. 

«Τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν, θα τεθούν σε ισχύ από φέτος έως και το 2021 και περιλαμβάνουν ένα μόνιμο επίδομα για τους συνταξιούχους, που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται κατά το απόγειο της κρίσης χρέους το 2012. 

Ο Τσίπρας που έρχεται αντιμέτωπος με ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή είπε ότι οι νέες παροχές δεν πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά επιτεύγματα ή τους ετήσιους στόχους. Δεν είναι όμως ακόμη σαφές, εάν οι πιστωτές, που άρχισαν την τρίτη αξιολόγησης της μεταπρογραμματικής εποπτείας αυτή την εβδομάδα, έχουν εγκρίνει τις παροχές» τονίζει χαρακτηριστικά το Reuters. 

To πρακτορείο αναφέρεται και στα σχέδια για μεταφορά 5,5 δισ. ευρώ σε έναν ειδικό λογαριασμό, ο οποίος θα λειτουργεί ως εγγύηση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας και τις υποχρεώσεις εξυπηρέτησης χρέους έως και το 2022...

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: