2.2.11

Κορυφώνονται oι εορτασμοί Ελληνικών Γραμμάτων...


http://www.greeknewsonline.com
Νέα Υόρκη.- Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου
Τους Τρεις Ιεράρχες, προστάτες των Ελληνικών Γραμμάτων, τιμά και φέτος η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής με σειρά εκδηλώσεων που κορυφώνονται σήμερα Δευτέρα με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάτταν, για τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό των ημερήσιων ελληνοαμερικανικών σχολείων της
μητροπολιτικής περιφέρειας.

Ο εορτασμός ξεκίνησε το Σάββατο με την απονομή των Βραβείων Αριστείας των Τριών Ιεραρχών στους αριστεύσαντες στις εξετάσεις (regents) της Νεοελληνικής Γλώσσας τον περασμένο Ιούνιο, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε με ιδιαίτερη φροντίδα η διευθύντρια του Γραφείου Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, Μαρία Μακεδών.

Χθες Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ευλόγησε την κοπή της βασιλόπιτας των εκπαιδευτικών, ενώ ακολούθησε εορταστικό πρόγραμμα του Γραφείου Ελληνικής Παιδείας με ομιλήτρια την Δρ. Δέσποινα Πρασσά, με θέμα «Η αποτελεσματικότητα μιας ολοκληρωμένης παιδείας κατά τον Μέγα Βασίλειο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο». (Ολοκληρωμένο ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο)
Φωτογραφία: Δημήτρης Πανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: