2.2.11

Εισαγγελέας για την απεργία στο μετρό...


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την πραγματοποιήση της απεργίας στο μετρό, παρά τη δικαστική απόφαση με την οποία κρίθηκε παράνομη η κινητοποίηση, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, προκειμενου να διευκρινιστεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικήματος.

Με εντολή της... εισαγγελέως διαβιβάστηκε στο Τμήμα Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας για να μελετηθεί, η πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου με την οποία κρίθηκε παράνομη η προηγούμενη απεργία στο μετρό. Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης δικαστικής απόφασης με την προκήρυξη της νέας 24ωρης απεργίας, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν την κινητοποίηση των εργαζομένων κήρυξε το πρωτοβάθμιο σωματείο τους ή ανώτερο όργανο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Αττικό Μετρό», Σαράντος Μιχαλόπουλος, γνωστοποίησε ότι θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά και αγωγή, τονίζοντας ότι «ο διάλογος με τους εργαζόμενους είναι σε καθημερινή και συνεχή βάση για κάθε μικρό ή μεγάλο θέμα».

Η ταλαιπωρία πάντως των επιβατών συνεχίζεται και την Τετάρτη, αφού κυκλοφορούν μόνο το Τραμ και ο προαστιακός.

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη τα σωματεία των ηλεκτροδηγών και του κέντρου ελέγχου των εργαζομένων στο Μετρό. Ταυτόχρονα δε θα κυκλοφορήσουν τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω της 48ωρης απεργίας των οδηγών.

Αναστολή της 24ωρης κινητοποίησης τους για την Πέμπτη αποφάσισαν πάντως τα συνδικάτα των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο. Θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε χώρους της εταιρείας και στα γραφεία της διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των κινητοποιήσεων δε θα ισχύει ο Δακτύλιος και οι λεωφορειολωρίδες στο κέντρο της Αθήνας.

Εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ και στα τρόλεϊ συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αριστοτέλους έξω από το υπουργείο Υγείας για να συμπαρασταθούν στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Παράνομη η απεργία της ΟΣΥΠΑ

Ανέστειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) την 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει για την Πέμπτη και την Παρασκευή, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που την έκρινε παράνομη. Η Ομοσπονδία αντιδρά στην διάταξη του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που προβλέπει την αξιοποίηση των αεροδρομίων της χώρας από ιδιώτες με συμβάσεις παραχώρησης. Σημειώνεται ότι είναι η πέμπτη φορά που η ΟΣΥΠΑ προκηρύσει απεργία με τις υπόλοιπες 4 να έχουν κριθεί παράνομες.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: