3.2.23

Το απίθανο δίδυμο για το «κόμμα Κασιδιάρη»...


...και οι μειοψηφίες στην Κ.Ο της Ν.Δ...

Ούτε επίτηδες να το έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ή μήπως το έκανε;). Την τροπολογία που υποτίθεται ότι στοχεύει την απαγόρευση του νεοναζιστικού κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στην Βουλή θα την φέρουν στον κοινοβούλιο οι εξής υπουργοί: Ο Μάκης Βορίδης ως αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών ο οποίος και θα την... καταθέσει σε νομοσχέδιο; Ποιο νομοσχέδιο; Αυτό του υπουργείου Ανάπτυξης, που ήδη συζητείται και την ευθύνη του έχει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το μόνο δηλαδή που λείπει είναι να βάλουν εισηγητή της ρύθμισης τον Θανάση Πλεύρη, πράγμα λίγο δύσκολο μια και είναι υπουργός Υγείας. Σε αυτή την περίπτωση ίσως να πρέπει να κάνει τον κόπο ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που παρότι διαγραμμένος θα μπορούσε να προσφέρει μια υπηρεσία στην παράταξη.

ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΘΦΟΡΑ;

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν εκεί στο υπουργείο Οικονομικών. Όπως μας πληροφορεί ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη υπογράφουσα την Κατερίνα Παπανάτσιου, στις υπηρεσίες οικονομικών ελέγχων ανταμείβονται οι πάντες εκτός από τις υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την πάταξη της διαφθοράς. Μια και οι υπηρεσίες αυτές εξαιρούνται από το κίνητρο απόδοσης που έχει θεσμοθετηθεί σε τέτοιου είδους υπηρεσίες. Για το οποίο το κονδύλι έχει αυξηθεί από τα 5 στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση «το κίνητρο χορηγείται στους υπαλλήλους όλων των οργανικών, μονάδων του Υπουργείου, ακόμα και αυτών με αποκλειστικά διοικητικό ρόλο, χορηγείται σε όλα τα μετακλητά στελέχη των πολιτικών γραφείων που επιλέγονται με προσωπικά κριτήρια από τους Υπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς αλλά φαίνεται να έχουν προκλητικά εξαιρεθεί από τη δυνατότητα λήψης του, οι υπάλληλοι του Υπουργείου που υπηρετούν στη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου και οι υπάλληλοι που στελεχώνουν το Γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα, το οποίο, παρεμπιπτόντως, έχει ενσωματώσει και το θεσμό του Εισαγγελέα Διαφθοράς».

Άραγε έχει τίποτε να πει επ’ αυτού ο αρμόδιος υφυπουργός, Απόστολος Βεσυρόπουλος;

ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΣΤΗΝ Κ.Ο ΤΗΣ Ν.Δ

Μια ενδιαφέρουσα δήλωση είχαμε από τον Γιάννη Λοβέρδο. Έναν βουλευτή του «μητσοτακικού» περιβάλλοντος και από τα στελέχη που στήριξαν το Μέγαρο Μαξίμου στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αναφέρθηκε στην ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Παρασκευή. Όπως σχολίασε «θα ήθελα να πω κάτι το οποίο αφορά εμένα, αλλά νομίζω είμαι βέβαιος ότι αφορά και την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου στη Νέα Δημοκρατία. Δεν ψήφισα «υπέρ» της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για λόγους κομματικής πειθαρχίας. Ψήφισα κατά συνείδηση όπως προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδος».

Αφού όμως είναι δημοσιογράφος στο επάγγελμα θα μπορούσε να το πάει λίγο παραπέρα και να βγάλει την «ειδησούλα». Να μας πει για παράδειγμα ποιοι ήταν αυτοί οι βουλευτές της «μειοψηφίας» που δεν ψήφισαν κατά συνείδηση. Έχουμε κάποιους (και όχι λίγους) υπόψη μας. Αλλά μια εκτίμηση μέλους της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας θα είχε μεγαλύτερη αξία...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: