28.2.23

Θέσεις διαμετρικά αντίθετες...


Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα» ήταν απολύτως σαφής. «Με θεσμικούς παράγοντες και οικονομικούς παράγοντες, οι οποίοι λειτουργούν στο πλαίσιο της νομιμότητας, ό,τι και να συνέβη χθες, εγώ δεν έχω αισθήματα ρεβανσισμού. Σε... κάθε περίπτωση, η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς», είπε.

Απολύτως σαφής ήταν και ο Παύλος Πολάκης στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία ακολούθησε της συνέντευξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανάρτησε τέσσερις φωτογραφίες που αφορούσαν 15 δημοσιογράφους, τέσσερις τραπεζίτες, τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ και 13 δικαστές του ειδικού δικαστηρίου που καταδίκασαν τον Νίκο Παππά. Και έγραψε: «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!!».

Είναι απολύτως σαφές ότι η θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στην απολύτως αντίθετη κατεύθυνση από τη θέση του βουλευτή του κόμματός του. Ο πρώτος απορρίπτει τον ρεβανσισμό. Ο δεύτερος τον προαναγγέλλει, προσδιορίζοντας με απόλυτη ακρίβεια ποιους αφορά.

Απολύτως σαφές είναι επίσης ότι οι δύο αυτές θέσεις δε χωρούν στο ίδιο κόμμα. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να υπάρξει με διαμετρικά αντίθετες θέσεις και απόψεις στα μέλη και στα στελέχη του. Πόσω μάλλον ένα κόμμα που διεκδικεί σε λίγους μήνες να είναι κυβέρνηση.

Το κυριότερο αφορά το γεγονός ότι κανένα κόμμα –είτε είναι μικρό είτε είναι μεγάλο– δε θα μπορούσε να δεχτεί να αμφισβητείται τόσο προκλητικά και τόσο φανερά ο αρχηγός του από κάποιο στέλεχος. Σε τέτοιες περιπτώσεις ή φεύγει το στέλεχος από το κόμμα ή το κόμμα αλλάζει αρχηγό.

Αναμφίβολα, είναι δικαίωμα του κ. Πολάκη να έχει διαφορετική άποψη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του. Ακόμη και στο ζήτημα αν η επάνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα έχει ή δε θα έχει στοιχεία ρεβανσισμού. Από τη στιγμή όμως που αποφάσισε να τη δημοσιοποιήσει, θα έπρεπε ταυτόχρονα ή να θέσει ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα του ή να αποχωρήσει ο ίδιος απ’ αυτό.

Δεν έπραξε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Κι έτσι, υποχρεώνει τους συντρόφους του να του δείξουν εκείνοι την πόρτα της εξόδου. Θα έπρεπε να είναι πολύ αφελής, αν περίμενε να τον ακολουθήσουν ή να του παραδώσουν τα κλειδιά της Κουμουνδούρου. Και αφελής δεν είναι...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: