26.2.23

Συναυλία αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους ...


Με σύνθημα «Τραγουδάμε για αλληλεγγύη και ειρήνη των λαών» οι Αναιρέσεις διοργανώνουν την Τετάρτη (19:30) στο Ίλιον PLUS συναυλία αλληλεγγύης για την οικονομική στήριξη των θυμάτων των σεισμών στην Τουρκία και Συρία.

Οι διοργανωτές... επισημαίνουν πως «μετά τους ισχυρούς σεισμούς με επίκεντρο τη νότια Τουρκία τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, χιλιάδες σπίτια έχουν καταρρεύσει και έχουν μεταβληθεί σε συντρίμμια. Χιλιάδες κάτοικοι της Τουρκίας και της Συρίας, συνεχίζουν να βρίσκονται νεκροί, τραυματίες ή θαμμένοι στα ερείπια των σπιτιών τους. Βρισκόμαστε στην καρδιά ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, όπου σε συνδυασμό με την έλλειψη νερού, φαγητού, θέρμανσης, φαρμάκων και καυσίμων, καθίστανται τραγικές οι συνθήκες που ζουν οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών. Οι επίσημες ανακοινώσεις διαβεβαιώνουν πως οι κρατικές αποστολές έχουν φτάσει σχεδόν παντού. Όμως, η εικόνα που έρχεται από μαρτυρίες δείχνει ότι υπάρχουν χωριά και περιοχές όπου ούτε ένας διασώστης δεν έχει φτάσει».

Οι Αναιρέσεις εκφράζουν διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους γειτονικούς λαούς, στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται για ακόμα μια φορά, σττους οικείους ανθρώπων που αναζητούνται ακόμη, στους εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες και πληγέντες, τονίζοντας πως η εικόνα του αβοήθητου λαού από τον κρατικό μηχανισμό δεν είναι και πολύ μακρινή για εμάς.
Στο κάλεσμα υποστηρίζεται επίσης το εξής: «"Κάνε την κρίση ευκαιρία" λένε τα επιχειρηματικά μυαλά και ο Ερντογάν δεν έχασε λεπτό. Κήρυξε αυτές τις περιοχές επί τρεις μήνες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, κάνοντας επικοινωνιακά παιχνίδια και επιβάλλοντας αντιλαϊκά μέτρα (απαγόρευση κάθε είδους πολιτικής εκδήλωσης στις περιοχές και έλεγχο της πολιτείας για κάθε δραστηριότητα). Ο πάνοπλος τούρκικος στρατός που περηφανεύεται  πως μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να δημιουργήσει μαγειρεία και εγκαταστάσεις που μπορούν να σιτίσουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, πως μπορεί να κατασκευάσει κινητά νοσοκομεία που μπορούν να περιθάλψουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους είναι τώρα άφαντος και ανεπαρκής.

Όσο για την ελληνική κυβέρνηση τονίζεται πως «προσφέρει δήθεν ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ παράλληλα μιλάει για «ξένους εχθρούς», τροφοδοτώντας τον εθνικισμό. Όλα αυτά γίνονται πολύ πιο επικίνδυνα, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών έχουν οξυνθεί τρομερά και το ΝΑΤΟ, στο οποίο ανήκουν και οι δύο χώρες, προωθεί επιθετικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή».

«Όπως σε τόσες και τόσες περιπτώσεις, ξέρουμε πως το μόνο όπλο μας είναι η αλληλεγγύη μας. Από την πλευρά μας, δηλώνουμε έτοιμοι να συμβάλουμε με κάθε τρόπο για την στήριξη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας. Η οικονομική ενίσχυση θα φτάσει σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με τα αριστερά κόμματα και τις εργατικές οργανώσεις χωρίς τη διαμεσολάβηση του τουρκικού κράτους. Είναι η ελάχιστη αγωνιστική πράξη ενάντια στην βαρβαρότητα. Η τρομοκρατία τους, η εκμετάλλευση και ο θάνατος δεν θα κερδίσουν: Θα νικήσει η ζωή και η ελευθερία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: