28.2.23

Πέφτει σήμερα η αυλαία για τον Πολάκη...


...και οι τρεις λόγοι που του έδειξε την πόρτα ο Τσίπρας...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα. Τώρα ποιος έψαχνε την αφορμή ο Τσίπρας, ή ο Πολάκης, θα σας γελάσω.

Εδώ και καιρό είχε ραγίσει το γυαλί και την... υπομονή δεν την έκανε ο βουλευτής Χανίων, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν απ’ όλα νομίζω, πως πρέπει να επισημάνουμε ότι στη σχέση ΣΥΡΙΖΑ – Πολάκη το ρήγμα ήταν ήδη πολύ βαθύ, σε σημείο που πολλοί στην Κουμουνδούρου προεξοφλούσαν την σύγκρουση. Εδώ τα πράγματα έφτασαν σήμερα μέχρι τη διαγραφή.

Κατά τα άλλα, η απόφαση του Τσίπρα είναι σωστή για τρεις λόγους:

1) Ο ένας αφορά την τακτική. Είναι σε τέτοιο βαθμό απαράδεκτη η ενέργεια του Πολάκη, ώστε, αν του τη χάριζε ξανά, ο εκτεθειμένος δεν θα ήταν πια ο βουλευτής Χανίων, αλλά ο ίδιος ο Τσίπρας, τον οποίο όλοι θα θεωρούσαν αδύναμο πρόεδρο.

2) Ο δεύτερος και πιο σοβαρός έχει να κάνει με την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας να εμφανίζεται ότι στοχοποιεί δημοσιογράφους, δικαστές και άλλους λέγοντας ότι πρέπει να «καθαρίσουμε από αυτούς». Πώς να καθαρίσει δηλαδή; Τι πρωτόγονος χουλιγκανισμός είναι αυτός;

3) Και ο τρίτος λόγος είναι ότι ο Τσίπρας έδειξε πως δεν υπολογίζει το κόστος σε ψήφους. Παρόλο που όλοι ξέρουμε ότι ο Πολάκης και άλλοι με τις απόψεις του έχουν δυναμική σε κάποιες κοινωνικές ομάδες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να μην υπολογίσει ούτε κόστος ούτε τυχόν διαρροές.

Και νομίζω ότι έχει απόλυτο δίκιο… Να δούμε σήμερα πώς θα πέσει η αυλαία…

Κάλχας

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: