27.2.23

Ο μεγάλος φόβος του Μητσοτάκη...


...που οδηγεί σε κάλπες στις 9 Απριλίου...

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη γνωστοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών μετά την ατελείωτη σεναριολογία και τις αντικρουόμενες κυβερνητικές διαρροές για τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. 

Μετά τις 4 Μαρτίου -οπότε και θα... πραγματοποιηθεί ο πανελλήνιος διαγωνισμός ΑΣΕΠ- ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Ο πρωθυπουργός, όπως σημειώνουν οι συνομιλητές του, έχει κυκλώσει στο ημερολόγιό του την 9η Απριλίου. Σχεδιάζει μάλιστα να «ντύσει» τις ανακοινώσεις του με την προαναγγελία της αύξησης του κατώτατου μισθού προκειμένου εξωραΐσει το κοινωνικό του προφίλ. Η διάλυση της Βουλής αναμένεται στις 10 Μαρτίου.

Από την κυβέρνηση ισχυρίζονται πως ο Κ. Μητσοτάκης έχει δείξει θεσμική υπευθυνότητα και είναι συνεπής ως προς την αρχική δέσμευσή του περί διενέργειας εκλογών προς το τέλος της τετραετίας. Η ημερομηνία, εντούτοις, που φέρεται να έχει καταλήξει το Μαξίμου, όπως επισημαίνουν οι γνώστες του παρασκηνίου, εξυπηρετεί και μικροκομματικές σκοπιμότητες. 

Η κυβέρνηση επιθυμεί να προηγηθούν οι εκλογές της έκδοσης του πορίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παράνομες παρακολουθήσεις, που αναμένεται στις 15 Απριλίου. Ήδη ισχυρούς πονοκεφάλους προκαλούν στα μέλη του στενού πρωθυπουργικού πυρήνα οι πρωτοβουλίες και οι δραστηριότητες που ξεδιπλώνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να πέσει φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών και στις αιτίες υποχώρησης του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.

Την Τρίτη στην PEGA Ράμμος και Μενουδάκος

Γαλάζια στελέχη δεν κρύβουν την αγωνία τους για την ακρόαση, την Τρίτη, του πρόεδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου και του επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνου Μενουδάκου στην Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αμφότεροι αναμένεται να απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα σχετίζονται με την υπόθεση των επισήμων επισυνδέσεων της ΕΥΠ αλλά και με τη χρήση του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αναζητά γραμμή άμυνας έναντι της επίσκεψης στην Αθήνα, στις 6 Μαρτίου, των μελών της Επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η δολοφονία Καραϊβάζ, η ελευθερία του Τύπου, η διαφθορά, οι παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και οι υποκλοπές συγκροτούν τη θεματολογία που θα τεθεί στον φακό της Επιτροπής. 

Η εμπλοκή των ευρωπαϊκών Επιτροπών στα ζητήματα κακοποίησης των θεσμών κυοφορεί, όπως αναγνωρίζουν κομματικά στελέχη, τον εκλογικό κίνδυνο για τη Ν.Δ. να διευρυνθεί το χάσμα με εμβληματικά πρόσωπα του κεντρώου χώρου και να τορπιλιστεί η προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη να επανασυσπειρώσει το αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύμα. 

Άλλωστε, το πολιτικό-επικοινωνιακό ζήτημα που ανακύπτει για το σύστημα Μητσοτάκη είναι ότι δεν βρίσκει πλέον έδαφος για συμψηφισμούς μετά την αθώωση του Λευτέρη Κρέτσου, την κατάρρευση του κατηγορητηρίου όσον αφορά τον Νίκο Παππά και την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τους Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλο...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: