28.2.23

Πολάκης: Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας...


Πρόταση για αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια...
Ομόφωνη απόφαση έλαβε το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει της εισήγησης που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Τι γίνεται με το θέμα της διαγραφής.
Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Παράλληλα, προτείνει να μην συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών...

Την Πέμπτη τα σπουδαία που θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, ενώ δεν αποκλείεται να δώσει το παρών και ο ίδιος ο κρητικός βουλευτής.

Σημειώνεται ότι το θέμα της ενδεχόμενης διαγραφής του Παύλου Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα ή της επιβολής οποιασδήποτε επιπλέον ποινής παραμένει ανοιχτό.


Νωρίτερα, εξάλλου, ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άλλωστε, έδωσε στίγμα για τις προθέσεις του μιλώντας από το συνέδριο  ygeiamou.

«Ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται γιατί ανάρτησε κάποιες προεκλογικές θέσεις που απέχουν από τις επεξεργασμένες θέσεις του κόμματος για τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην κυβέρνηση για να γκρεμίσει ή να εκδικηθεί. Θα έρθει για να χτίσει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας για να συμπληρώσει ότι έχει τη δυνατότητα να κρίνει την αξιολόγηση των πράξεων που θεωρεί ότι εκθέτουν το κόμμα και παρέπεμψε στα όργανα του κόμματος όπου «εκεί θα κριθούν και θα αποφασιστούν όλα».

Η συνεδρίαση έρχεται μετά από ένα εκρηκτικό διήμερο για την αξιωματική αντιπολίτευσης, καθώς, η ανάρτηση του πρώην υπουργού με την οποία στοχοποιούσε δικαστές και δημοσιογράφους έφερε αντιδράσεις, αλλά και εισαγγελική παρέμβαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ «άδειασε» τον κρητικό βουλευτή, ενώ με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα τέθηκε και εκτός ψηφοδελτίων για την επικείμενη εκλογική μάχη.

Το χρονικό της ρήξης, ωστόσο, είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα ύστερα από την ανακοίνωση των ονομάτων υποψηφίων του κόμματος από τα οποία έλειπε αυτό του Μιχάλη Χαιρετάκη. Ο Π. Πολάκης αμφισβήτησε τη διαδικασία επιλογής, απείλησε πως ούτε ο ίδιος θα κατέβει στα Χανιά, εάν δεν λυθεί το θέμα, για να λάβει μήνυμα από τον Αλέξη Τσίπρα, που τον «άδειαζε»  αναφέροντας ξεκάθαρα ότι όποιος δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις μπορεί να μην είναι υποψήφιος.

Θυμίζουμε πως τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέλαβε ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: