28.2.23

Predator: Μετέτρεψαν τη χώρα σε παράδεισο παράνομων παρακολουθήσεων...



Σε υψηλούς τόνους έρχεται το σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα αποκαλυπτικά κατέθεσαν ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι επικεφαλής των δύο Αρχών - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών...

Η κατάθεση των Ράμμου-Μενουδάκου έφερε αντιδράσεις με την Πόπη Τσαπανίδου να υπογραμμίζει ότι επιβεβαιώνεται το πλήγμα στο κράτους δικαίου που επέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη δήλωσή της η κ. Τσαπανίδου ξεχωρίζει τις αναφορές για δέκα καταγγελίες κάθε μέρα στην ΑΔΑΕ και το γεγονός πως πάνω από εκατό πολίτες έγιναν στόχοι του Predator.


«Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε τη χώρα σε παράδεισο παράνομων παρακολουθήσεων. Η εποχή της ανομίας φτάνει στο τέλος της. Εκλογές τώρα. Δικαιοσύνη παντού» τονίζει η Πόπη Τσαπανίδου.

Αναλυτικά

Οι «βόμβες» Ράμμου-Μενουδάκου στην επιτροπή PEGA επιβεβαιώνουν το πλήγμα στο κράτος Δικαίου από τον κ. Μητσοτάκη.

-10 καταγγελίες κάθε μέρα στην ΑΔΑΕ.

-Πάνω από 100 πολίτες, στόχοι του παράνομου λογισμικού Predator.

Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε τη χώρα σε παράδεισο παράνομων παρακολουθήσεων.

Η εποχή της ανομίας φτάνει στο τέλος της. Εκλογές τώρα. Δικαιοσύνη παντού.



Τι κατέθεσαν Ράμμος - Μενουδάκος

Κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, αίσθηση έκαναν στις αρχικές τους τοποθετήσεις, οι δηλώσεις των κ.κ. Χρήστου Ράμμου και Κωνσταντίνου Μενουδάκου, με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα να αποκαλύπτει ότι έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 300 sms με παγιδευμένα λινκ με Predator που στόχευσαν τουλάχιστον 100 θύματα.

Ο κ. Μενουδάκος περιέγραψε το πώς ενεργοποιήθηκε και κινήθηκε η Αρχή μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού με το κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ν. Ανδρουλάκη, τον περασμένο Ιούλιο, αλλά και του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστου Σπίρτζη, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Χρήστος Ράμμος περιέγραψε το πώς το τελευταίο διάστημα και παρά τα «προβλήματα», η Αρχή προχώρησε στη διερεύνηση των καταγγελιών πολιτών, για παρακολουθήσεις, αλλά και για στόχευση με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Τόνισε παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αναρμοδιότητας και η ΑΔΑΕ ομόφωνα έχει αποφασίσει πως παραμένουν οι αρμοδιότητές της για να κάνει ελέγχους, είτε μετά από καταγγελία πολίτη είτε και αυτεπάγγελτα, παρά την ψήφιση του νέου νόμου 5002/2022 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 
Χτυπήματα και από Ανδρουλάκη

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: