28.2.23

Παραλήρημα Οικονόμου με αφορμή τον Πολάκη...


Μαθήματα «πολιτικής ευθύνης» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στον Αλ. Τσίπρα και επαναφορά του τοξικού κλίματος.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί ολομέτωπα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και έδειξε το δρόμο που θα ακολουθήσει το... κυβερνών κόμμα στο δρόμο προς τις κάλπες.

Η αντιθεσμική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη έδωσε το έναυσμα στον κυβερνητικό αξιωματούχο να καταφερθεί εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζοντας στο κάδρο και τον Νίκο Παππά και την πρόσφατη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου και το φασιστικό ξέσπασμα του Παύλου Πολάκη αναδεικνύουν αντιδημοκρατικά και αντιθεσμικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολακισμός και η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», τόνισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση χωρίς βέβαια να μας εξηγεί πώς ακριβώς ο Πολάκης θα μπορούσε να επιβάλει τον φασισμό.

Σε ένα πραγματικό παραλήρημα και σε μια προσπάθεια ανασύστασης του αντι-Σύριζα μετώπου μίλησε για «ανώτατο στάδιο του συριζαϊσμου που ενέπνευσε και εξέθρευσε από το 2011 ο Αλέξης Τσίπρας». Κάπου εκεί άρχισε να επαναλαμβάνει τα ίδια επιχειρήματα περί πλατειών. «Δεν δίστασε μπροστά σε τίποτα και κανέναν προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Η αρχή έγινε στην πλατεία Συντάγματος. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Δημιούργησε πολιτικό πολτό φανατισμού, μίσους και παράλογων αιτημάτων. Η κυβέρνησή του είχε σκοπό από τότε να επιβάλλει αυταρχικό καθεστώς και γ' αυτό προσπάθησε να φυλακίσει κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης 2012-2015 με κουκουλοφόρους μάρτυρες και με το Νίκο Παππά επιχείρησαν να ελέγξουν τα ΜΜΕ. Δεν δίστασαν να συνεργαστούν ακόμα και με τα άκρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και κάπου εδώ άρχισε τα μαθήματα «πολιτική ευθύνης» σημειώνοντας ότι «για να απαλλαγούν από τον πολακισμό, το ελάχιστο που απαιτείται είναι ο κ. Τσίπρας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτή την κατρακύλα». Ρώτησε επίσης αν οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη χαρακτηρίζουν μόνο τον κ. Πολάκη όπως και η στοχοποίηση δημοσιογράφων. «Μόνο ο κ. Πολακης στοχοποίησε δημοσιογράφους ή μήπως κάτι αντίστοιχο έγινε σε εκδήλωση και σποτ του ΣΥΡΙΖΑ;», είπε.

Ζητά διαγραφή του Νίκου Παππά

Υπό μορφή ερωτήματος ανάφερε: «Η δηλητηρίαση της πολιτικής και της κοινωνίας με ψέματα ήταν ευθύνη μόνο του κ. Πολάκη ή η κατασυκοφάντηση της Ελλάδας αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ;» και πρόσθεσε ότι όλα αυτά συνιστούν την κυρίαρχη ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, τον συριζαϊσμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σύρονται στην αυτονόητη πράξη που είναι η διαγραφή του κ. Πολάκη και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αποδοκιμάσει λόγο και έργο το μεδούλι του συριζαϊσμού».

Έκρινε ότι επιβάλλεται και η διαγραφή του Νίκου Παππά τονίζοντας ότι η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι κόλαφος για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και αποκαλύφθηκε η θεσμική εκτροπή κατά τη διακυβέρνησή του.

«Κρίθηκε ένοχος όχι μέσω ισχυρισμών κουκουλοφόρων μαρτύρων», συνέχισε και ζήτησε ανάληψη πολιτικών ευθυνών άμεσα.

Όπως αναμενόταν επανέφερε το κυρίαρχο κυβερνητικό αφήγημα των τελευταίων ημερών για τον Νίκο Παππά, λέγοντας πως «για να κρατά ο κ. Τσίπρας στα ψηφοδέλτια τον κ. Παππά, ο κ. Παππάς κρατά με κάτι πολύ δυνατό τον κ. Τσίπρα».

Σε «ρυθμούς Πολάκη» και ο Κυρ. Μητσοτάκης

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του πρωθυπουργού που αν και όπως είπε δεν αναμιγνύεται στα «εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ», κινήθηκε στον «αστερισμό Πολάκη» αλλά όχι με την ίδια ένταση που το έκανε ο Γιάννης Οικονόμου.

Από το Μενίδι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλησε να τοποθετηθεί στο θέμα των ημερών χαρακτηρίζοντας τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευτράπελα. «Όπως στρώνεις, κοιμάσαι. Ας λύσουν τα εσωτερικά τους, ας αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που ανήγαγαν τον Πολακισμό σε κεντρική γραμμή του κόμματος», είπε...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: