27.2.23

Η συγγνώμη Ερντογάν για την βοήθεια που άργησε...


Ο Τούρκος πρόεδρος απέδωσε την καθυστέρηση στις κακές καιρικές συνθήκες.
Στην επαρχία Αντίγιαμαν, μια από τις πλέον πληγείσες τουρκικές επαρχίες από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, βρέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος. Από... εκεί, ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας αποδίδοντας την καθυστέρηση στις κακές καιρικές συνθήκες.

«Εξαιτίας της καταστροφικότητας των δονήσεων και των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, δεν μπορέσαμε να εργασθούμε όπως θέλαμε στο Αντίγιαμαν για πολλές ημέρες. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν  μετέβη στη σεισμόπληκτη περιοχή με τη συνοδεία του προέδρου του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.


Τη Δευτέρα (27/02), νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε τη νότια Τουρκία με το επίκεντρο να εντοπίζεται νότια – νοτιοδυτικά της Μαλάτια στην πόλη Γεσιλγιούρτ.

Σύμφωνα με το Anadolu, που επικαλείται στοιχεία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών της χώρας (AFAD), ο σεισμός ήταν επιφανειακός, μεγέθους 5,6 βαθμών και σημειώθηκε στις 12:04, με το εστιακό του βάθος να υπολογίζεται στα 6,9 χιλιόμετρα.

Ο πρώτος απολογισμός μιλά για έναν νεκρό, 69 τραυματίες και καταρρεύσεις 29 κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: