26.2.23

Επενδύουν ψηφοθηρικά στην αύξηση του κατώτατου μισθού...



Σήμερα ο υπουργός Εργασίας και χθες ο υπουργός Οικονομικών έκαναν λόγο για «σημαντική αύξηση» χωρίς να αποκαλύψουν το ποσό. Την Παρασκευή η σχετική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Σε ψηφοθηρικό οίστρο παραμένει η κυβέρνηση με το βλέμμα στις κάλπες εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία και δεν αντιμετωπίζονται με τα προεκλογικά επιδόματα...
 
Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε σήμερα πως εισηγηθεί αύξηση του κατώτατου μισθό στο υπουργικό συμβούλιο, στις 3 Μαρτίου, αφού λάβει τη σχετική εισήγηση επιστημονικής επιτροπής. Ωστόσο, έτσι κι αλλιώς το υπουργικό ήταν προγραμματισμένο να αποφασίσει την προαναγγελθείσα αύξηση, που έχει επισπευθεί για την 1η Απριλίου.
 
Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε αφενός πως «πρέπει να δει κανείς την παραγωγικότητα, να ισορροπήσουμε στην απόφαση αυτή ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων» και αφετέρου ότι οι ανάγκες των εργαζομένων είναι αυξημένες λόγω του πληθωρισμού. «Πρέπει να τα λάβει κανείς αυτά υπόψη και να καταλήξει σε μια δίκαιη απόφαση που πάντως θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση» είπε.

«Αυτό είναι δεδομένο και για λόγους κοινωνικούς γιατί βλέπουμε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό αλλά και για πολιτικούς λόγους γιατί δεν θέλουμε να χαρίσουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Αριστερά» σημείωσε.


Χθες και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από την ίδια συχνότητα, άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι κάτι σημαντικό το ποσό της αύξησης του βασικού μισθού. «Είμαι θεσμικός συνομιλητής σας. Εισηγείται ο υπουργός Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο και αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο. Αυτό που εμείς υποστηρίζουμε είναι ότι είναι εφικτό να αυξηθεί γενναία αλλά και ρεαλιστικά ο κατώτατος μισθός» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: