26.2.23

Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Πολάκη: Θέτει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων...



Διευρύνεται το χάσμα μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του βουλευτή Χανίων, μετά και τη νέα εμπρηστική του ανάρτηση που προκάλεσε αντίδραση και από τη Νέα Δημοκρατία...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μέσω άτυπης ενημέρωσης σκληρή απάντηση στον Παύλο Πολάκη και τα όσα υποστήριξε σε ανάρτησή του για «βαθύ κράτος», δικαστές και δημοσιογράφους, εκτιμώντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο κρητικός βουλευτής θέτει τον αυτό του εκτός της εκλογικής μάχης.


Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει σχετικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του.  Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Η ενόχληση για τον Παύλο Πολάκη είναι δεδομένη, καθώς αυτό είναι το δεύτερο άδειασμα από την ηγεσία του κόμματος, καθώς είχε προηγηθεί η κόντρα για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, υποστήριζαν ότι η συλλογική θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν περιλαμβάνει «προσωπική στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστών», ενώ προσέθεταν ότι οι ενέργειες αυτές αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση σε μια κρίσιμη περίοδο.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα δημοκρατικό, ωστόσο οι θέσεις του κόμματος είναι αυτές που λαμβάνονται συλλογικά και οι υποψήφιοι πρέπει να τις εκφράζουν στον δημόσιο διάλογο και όχι τις προσωπικές τους απόψεις.

Η ανάρτηση Πολάκη που προκάλεσε αντιδράσεις.

Η ανάρτηση μετά το άδειασμα από την Κουμουνδούρου

Ο βουλευτής Χανίων προχώρησε σε δεύτερη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, χωρίς να τοποθετείται ευθέως για τις εξελίξεις, αλλά σχολιάζοντας «Βόλτα στα Σφακια σήμερα ,στην Ανωπολη με τη Δωρα. Σε τόπους με απεριόριστους ορίζοντες ,καθαρο αέρα και λεβεντες ανθρώπους (χωριο της μάνας μου). Θυμήθηκα πολλά ανεβαίνοντας απ αυτά που έγιναν εδώ το 2010-14.»







Δεν υπάρχουν σχόλια: