27.2.23

Επιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ...


«Αντίθετες με τις εξαγγελίες μας οι δηλώσεις Πολάκη»...

Ες αύριον τα σπουδαία για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος παραπέμφθηκε στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική, που θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, «αναφορικά με τη στάση της... συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος». 

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε μετά από ανάρτηση του πρώην υπουργού με την οποία στοχοποιούσε δικαστές και δημοσιογράφους προκαλώντας αντιδράσεις αλλά και εισαγγελική παρέμβαση από την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης για προκαταρκτική έρευνα.

Το χρονικό του διαζυγίου ξεκίνησε πριν μία εβδομάδα με την «ανταρσία» Πολάκη μετά την ανακοίνωση των ονόματα υποψηφίων του κόμματος από τα οποία έλειπε αυτό του Μιχάλη Χαιρετάκη. Αμφισβήτησε τη διαδικασία επιλογής, απείλησε πως ούτε ο ίδιος θα κατέβει στα Χανιά, εάν δεν λυθεί το θέμα, για να λάβει μήνυμα από τον Αλέξη Τσίπρα, που τον «άδειαζε»  αναφέροντας ξεκάθαρα ότι όποιος δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις μπορεί να μην είναι υποψήφιος.

Τη θέση του κ. Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέλαβε ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Στα όργανα παραπέμπει ο Πολάκης

Σε σημερινή του ανάρτηση ο βουλευτής Χανίων παρέπεμψε στα όργανα του κόμματος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Ραγκούση, σε ένα τομέα που ο ίδιος έκανε σοβαρή δουλειά με τις αποκαλύψεις του, και παρέθεσε στοιχεία για την πρώην Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησής του την Παρασκευή.

Ραγκούσης -Ξανθόπουλος: Απαντούσε στη συνέντευξη Τσίπρα

Σε κοινή τους δήλωση οι κ. Ραγκούσης και Ξανθόπουλος -Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επέμειναν πως η χθεσινή δήλωση του πρώην υπουργού 

Οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι «απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών. Διατυπώθηκαν δε, ουσιαστικά ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Α. Τσίπρα στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο».

Όμως, αναφερόμενοι στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών, που ζητά να  διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών οφείλει, οι δύο τομεάρχες τόνισαν ότι πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής.

«Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι "η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή" ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη "θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμμιά της μορφή στην εξουσία", δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση. Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασίας»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: