26.2.23

Σε τροχιά σύγκρουσης Πολάκης-ΣΥΡΙΖΑ...


Βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στον βουλευτή Χανίων και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να τον θέσει εκτός των ψηφοδελτίων του κόμματος για την ανάρτησή του με την οποία στοχοποιούσε προσωπικά δικαστές και δημοσιογράφους, ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε νέα ανάρτηση...

Να σημειωθεί ότι για την ανάρτηση αυτή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με παρέμβασή του, ζητά από την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης, Αγγελική Τριανταφύλλου, να πραγματοποιήσει προκαταρκτική έρευνα για τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Το ζήτημα του βουλευτή Χανίων θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Εκτελεστικού Γραφείου που θα συνεδριάσει την Τρίτη, και ο Παύλος Πολάκης στη νέα ανάρτησή του, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του κόμματος, αναφέρει:


«Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή. Με “πηγές” δεν θα ανοίξω διάλογο …. 

Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκει θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!»


Οι πηγές, στις οποίες προφανώς αναφέρεται ο Παύλος Πολάκης, είναι η άτυπη ενημέρωση του κόμματος, μέσω της οποίας έδινε σκληρή απάντηση στην αρχική ανάρτηση του βουλευτή και σε όσα υποστήριζε για «βαθύ κράτος», δικαστές και δημοσιογράφους, εκτιμώντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο ίδιος ο Κρητικός βουλευτής θέτει εαυτόν εκτός της εκλογικής μάχης.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, υποστήριζαν ότι η συλλογική θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν περιλαμβάνει «προσωπική στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστών», ενώ προσέθεταν ότι οι ενέργειες αυτές αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση σε μια κρίσιμη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: