28.2.23

Με Ανδρουλάκη, Ράμμο και Μενουδάκο η PEGA...


Ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τις υποκλοπές, τη γνωστή PEGA, θα βρεθούν την Τρίτη (28/02) ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Κωνσταντίνος Μενουδάκος και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος, προκειμένου να... μιλήσουν για το σκάνδαλο των υποκλοπών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στην Επιτροπή θα μιλήσει (στις 10:00 ώρα Ελλάδας) και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης που θα εκπροσωπήσει τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.

Η ατζέντα προβλέπει ανταλλαγή απόψεων με τον Μάικλ Ο' Φλάχερτι, επικεφαλής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (FRA).

Να σημειωθεί πως η πρόσκληση των δύο Ελλήνων αξιωματούχων προέκυψε μετά τις απανωτές αποκαλύψεις για το εκτεταμένο δίκτυο παρακολουθήσεων και την τελευταία θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής για την παρακολούθηση της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας και του υπουργού εργασίας Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου η PEGA δημοσίευσε ένα δεκάλογο συστάσεων, συμπεραίνοντας «ότι παραβιάσεις και φαινόμενα κακής εφαρμογής της ενωσιακής νομοθεσίας έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: