28.2.23

Ο Αλέξης Τσίπρας για το λόγο που αποφάσισε την παραπομπή Πολάκη...



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ρωτήθηκε και απάντησε, λίγη ώρα πριν αποφασιστεί το κομματικό μέλλον του Χανιώτη βουλευτή. Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου στραμμένα όλα τα βλέμματα.
Λίγο πριν τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος του κόμματος, έδωσε απαντήσεις και έστειλε μηνύματα...

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ygeiamou, ο Αλέξης Τσίπρας, ρωτήθηκε για το θέμα που έχει σχεδόν μονοπωλήσει την επικαιρότητα την ίδια ώρα που το κομματικό μέλλον του Χανιώτη βουλευτή κρίνεται στα όργανα του κόμματος.

«Ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται γιατί ανάρτησε κάποιες προεκλογικές θέσεις που απέχουν από τις επεξεργασμένες θέσεις του κόμματος για τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην κυβέρνηση για να γκρεμίσει ή να εκδικηθεί. Θα έρθει για να χτίσει» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υποστήριξε πως έχει τη δυνατότητα να κρίνει την αξιολόγηση των πράξεων που θεωρεί ότι εκθέτουν το κόμμα και παρέπεμψε στα όργανα του κόμματος όπου «εκεί θα κριθούν και θα αποφασιστούν όλα».


Το ιστορικό, η Επιτροπή Δεοντολογίας και μια απάντηση στον Κ. Μητσοτάκη
Ο Αλ. Τσίπρας ανέλαβε την ευθύνη της απόφασης για την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας και την καθαίρεσή του από τη θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας για «να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση του Αλ. Τσίπρα για το αν ανέχθηκε το προηγούμενο διάστημα την αποκλίνουσα συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στέλνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας στελέχη του επειδή έχουν άλλη άποψη. Είναι άλλο να λες την άποψή σου κι άλλο την ώρα της προεκλογικής περιόδου να καταθέτει ένα άλλο σχέδιο κι άλλο να απαντά σε συνεντεύξεις».



Σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης,(σ.σ. «Όπως στρώνεις, κοιμάσαι») απάντησε: «Δεν σκοπεύουμε να κοιμηθούμε. Θα δώσουμε τη μάχη για την αλλαγή στον τόπο. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη πρόεδροι ανεξάρτητων Αρχών μίλησαν στην PEGA για τις παρακολουθήσεις. Κατέθεσαν ότι υπάρχουν 300 μηνύματα. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάζει η συζήτηση για μία ανάρτηση Πολάκη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να απαντήσει και στο αν η υπόθεση κάνει ζημιά στο κόμμα, υπογραμμίζοντας: «Αντί να ασχολούμαστε με τις προγραμματικές μας θέσεις, ασχολούμαστε με το θέμα Πολάκη. Αύριο θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για την πρώτη κατοικία. Ελπίζω τα ΜΜΕ να δώσουν λίγο περισσότερο χώρο στο κρίσιμο αυτό ζήτημα. Εύχομαι στην προεκλογική περίοδο να συζητηθούν όλα τα θέματα και μεταξύ εμού και του κ. Μητσοτάκη».

► Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιδόθηκε σε μαθήματα «πολιτικής ευθύνης» στον Αλ. Τσίπρα επαναφέροντας το τοξικό κλίμα.


 

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί ολομέτωπα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και έδειξε το δρόμο που θα ακολουθήσει το κυβερνών κόμμα στο δρόμο προς τις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: