3.2.23

Ο ενθουσιασμός για το Περιστέρι και οι ενστάσεις...


Ενθουσιασμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τη μεγάλη προσέλευση στην ομιλία ουσιαστικώς έναρξης της προεκλογικής περιόδου από τον Αλέξη Τσίπρα στο Περιστέρι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μερικές χιλιάδες πολίτες δεν βρέθηκαν μόνο εντός του Δημοτικού Γυμναστηρίου «Ανδρέας Παπανδρέου», αλλά κι... έξω από αυτό παρακολουθώντας από γιγαντοοθόνες τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια μεγάλη συμμετοχή αναμένουν και σήμερα Παρασκευή στην Κουμουνδούρου στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στην Πάτρα, όπου θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός στις 18.30, αλλά και τη Δευτέρα στο «Ιβανώφειο» της Θεσσαλονίκης.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν, επίσης, η αναλυτική παρουσίαση από τον κ. Τσίπρα του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του, καθώς κι ο ισχυρισμός του πως «δίχως δημοκρατία δεν υπάρχει και οικονομία».

Κι αυτό ήρθε για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργούνται πως ασχολείται περισσότερο με την υπόθεση των παρακολουθήσεων για να κρύψει την προγραμματική του ένδεια.

Όσον αφορά την κυβερνητική τροπολογία για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη, στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τονίζουν πως πάγια γραμμή τους είναι πως η θέση των νεοναζί και καταδικασμένων χρυσαυγιτών είναι στη φυλακή κι όχι στο δημόσιο βίο και πολύ περισσότερο στο Κοινοβούλιο.

Γι’ αυτό και στη δική τους πρόταση, σε αντίθεση με την κυβερνητική με την οποία αναφέρουν πως έχουν πολλές διαφορές, ως δικλείδα ασφαλείας προκειμένου να μην επιχειρηθούν γενικεύσεις έχουν συμπεριλάβει τη σαφή αναφορά στο ναζιστικό και ρατσιστικό χαρακτήρα του κόμματος.

Ταυτοχρόνως, πάντως, δηλώνουν ανοιχτοί στο να συζητήσουν κι άλλες προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο, όπως για παράδειγμα αυτή του ομότιμου καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, Νίκου Αλιβιζάτου προκειμένου να υπάρξει ευρύτατη υπερψήφιση της τροπολογίας.

«Άλλωστε, από την απόφασή μας να μην συμμετάσχουμε από εδώ και στο εξής σε καμία ψηφοφορία στη Βουλή για να μην νομιμοποιήσουμε αυτή την κυβέρνηση, εξαιρούμε το θέμα της τροπολογίας για τους νεοναζί», υπογραμμίζουν συνεργάτες του κ. Τσίπρα, οι οποίοι προσθέτουν πως η κυβέρνηση «με την επιμονή της σε μία λανθασμένη κι αντισυνταγματική τροπολογία αφήνει περιθώρια διευρυμένων ερμηνειών για μελλοντικό αποκλεισμό και κομμάτων της Αριστεράς και δείχνει να μην ενδιαφέρεται για την ουσία και τον αποκλεισμό καταδικασμένων νεοναζί»:

«Γι’ αυτό και στην τροπολογία της για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη δεν υπάρχει πουθενά αναφορά ούτε στο νεοναζιστικό ούτε στο ρατσιστικό χαρακτήρα του κόμματος»...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: