3.2.23

Πανέτοιμο για εκλογές δηλώνει το ΠΑΣΟΚ...


Την εκλογική τους ετοιμότητα επικύρωσαν στο ΠΑΣΟΚ με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε έτοιμος για μάχη από τώρα έως τις κάλπες, ενώ τάραξε τα πολιτικά νερά με τις νέες του δηλώσεις για τις μετεκλογικές συνεργασίες, για τις... οποίες φάνηκε θετικός πάνω σε προγραμματικό πλαίσιο.

Η ανακοίνωση των ονομάτων δεν είχε κάποια «μεγάλη» έκπληξη, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ υπήρξαν πρόσωπα τα οποία ήταν γνωστό ότι θα πολιτευτούν και είχαν διαρρεύσει όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σκληρός ανταγωνισμός στην Αττική

● Άκρως ανταγωνιστικό είναι το ψηφοδέλτιο στον Νότιο Τομέα της Αθήνας – περιφέρεια στην οποία ακούγεται ότι θα είναι υποψήφιος και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Εκεί θα γίνει σκληρή μάχη ανάμεσα στη νυν βουλευτή Τόνια Αντωνίου, τον στενό συνεργάτη του προέδρου και πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Ξεκαλάκη, καθώς και τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τη Χαριλάου Τρικούπη, το κόμμα εκεί μπορεί να βγάλει δύο έδρες.

● Εξαιρετικά ανταγωνιστικό είναι το ψηφοδέλτιο και στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Το ΠΑΣΟΚ «φλερτάρει» και με δεύτερη έδρα στην περιοχή με τον Ανδρέα Λοβέρδο να θεωρείται το απόλυτο φαβορί, ενώ η μάχη για τη δεύτερη θέση φαίνεται πως θα παιχτεί ανάμεσα στην πρώην υπουργό Μιλένα Αποστολάκη, τον πρώην γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛΛ Παναγιώτη Βλάχο, τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο και την πρώην υπουργό Κατερίνα Μπατζελή.

● Στην Α’ Αθήνας ξεχωρίζει ως φαβορί για την έδρα ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ απειλή θα πρέπει να θεωρείται ο Παύλος Γερουλάνος.

● Στον Δυτικό Τομέα θα γίνει μάχη ανάμεσα στη νυν βουλευτή Νάντια Γιαννακοπούλου, τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη και τον ταξίαρχο ε.α., γνωστό από την τηλεόραση, Θανάση Κατερινόπουλο.

● Στην Ανατολική Αττική, περιφέρεια στην οποία το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διεκδικήσει έδρα, ξεχωρίζει ο πρώην γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης. Σε κάθε περίπτωση δεν αποκλείονται οι… εκπλήξεις, αφού η μάχη του σταυρού είναι σε μεγάλο βαθμό και προσωπικός αγώνας.

Μάχη στη Θεσσαλονίκη

● Στην Α’ Θεσσαλονίκης φαβορί θεωρείται ο νυν βουλευτής και πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης. Υπάρχουν εκτιμήσεις ακόμα και για δεύτερο βουλευτή στην περιοχή, με τη γιατρό Πέννυ Δαλαμπούρα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρο Λεκάκη και τον δικηγόρο Αντώνη Σαουλίδη να δείχνουν πως θα διεκδικήσουν τη δεύτερη έδρα.

● Στη Β’ Θεσσαλονίκης ο αγώνας για τη Βουλή θα «παιχτεί» ανάμεσα στον νυν βουλευτή Γιώργο Αρβανιτίδη και τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάση Γλαβίνα, καθώς και την προερχόμενη από το «ΜέΡΑ25» βουλευτή Κωνσταντίνα Αδάμου.

Το προβάδισμα στην περιφέρεια

Στο ΠΑΣΟΚ στοχεύουν να έχουν υψηλά ποσοστά στην περιφέρεια. Από εκεί αντλούν και τη δύναμή τους. Όπως είχε σημειωθεί και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι στις τριεδρικές περιφέρειες θα έχουν βουλευτή.

Στην Αργολίδα ο Ανδρέας Πουλάς, στην Αρκαδία ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στη Βοιωτία ο Γιώργος Μουλκιώτης, στη Δράμα η Χαρά Κεφαλίδου.

Στο Κιλκίς προβλέπεται μάχη ανάμεσα στον νυν βουλευτή Γιώργο Φραγγίδη και τον γιατρό Στέφανο Παραστατίδη. Στη Ροδόπη φαβορί είναι ο νυν βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν και ο Γιώργος Πεταλωτής. Στη Χαλκιδική ο Απόστολος Πάνας. Στην Ηλεία, που δεν είναι τριεδρική αλλά πενταεδρική, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μιχάλης Κατρίνης. Δύσκολο έργο έχει στην Κοζάνη ο Πάρις Κουκουλόπουλος...

Ρενάτο Λέκκα

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: