1.1.21

Ένας ακόμα χρόνος με επιτυχίες...



Καθώς είναι οι χρονιές που αλλάζουν και όχι οι άνθρωποι, αυτό που συνέβη τις τελευταίες μέρες με τα κυβερνητικά στελέχη, τους συγγενείς τους -και δεν ξέρω ποιον άλλον- που έτρεξαν να εμβολιαστούν πριν τους εργαζόμενους στην Υγεία και τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δείχνει πως... στην Ελλάδα δεν αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο.

 
Η Ελλάδα είναι  η μόνη δυτική χώρα που τα κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν να εμβολιαστούν, αδιαφορώντας ακόμα και για αυτούς που κινδυνεύουν.

Ακόμα και στην πολύ θλιβερή Ιταλία, δεν συνέβη αυτό. Μόνο η επιτελική κυβέρνηση των άριστων το έκανε.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες το βρίσκουν απόλυτα φυσιολογικό να εμβολιάζονται τα κυβερνητικά στελέχη με τις παρέες τους, πριν από τους ανθρώπους που κινδυνεύουν.

Βέβαια, μετά την χρεοκοπία της χώρας, που αντιμετωπίστηκε σαν φυσικό φαινόμενο -και για την οποία δεν οδηγήθηκε κανείς στην Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα το δημόσιο χρέος να έχει διπλασιαστεί- οι Έλληνες έχουν πια παραδοθεί και μοιάζουν ικανοί να αποδεχτούν τα πάντα· όσοι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν τα πάντα και θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, φεύγουν από τη χώρα.

Αλλά ακόμα και οι φωνές της λογικής, άνθρωποι που τα προηγούμενα χρόνια προσπαθούσαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να εκφράσουν λογικά επιχειρήματα, σώπασαν.

Από τους δημοσιογράφους της χώρας δεν περιμένεις τίποτα -άνθρωποι που είναι μπουκωμένοι με τα @ρxίδια των αφεντικών τους και με πολύ κρατικό χρήμα δεν έχουν δική τους φωνή, ούτε έχουν λόγο ύπαρξης- αλλά θα περίμενες από κάποιους ανθρώπους των “Γραμμάτων και των Τεχνών” να πουν κάτι για αυτή την απίστευτη κυβερνητική χυδαιότητα.


Αλλά όχι, σιωπή.

Δεν ξέρω τι περιμένουν οι Έλληνες.

Αυτό που ξέρω -και το γράφω την πρώτη μέρα του χρόνου- είναι πως έρχονται ακόμα χειρότερες μέρες για την Ελλάδα.

Η ελληνική κοινωνία είναι σε απόλυτη αφασία και δεν μοιάζει να μπορεί -ή και να θέλει- να αντιδράσει.

Το 2021 θα είναι μια ακόμα καταστροφική χρονιά για την Ελλάδα.

Τίποτα δεν μοιάζει να μπορεί να το αλλάξει αυτό, ενώ δεν υπάρχουν και άνθρωποι που να δείχνουν πως έχουν επιθυμία για κάτι καλύτερο.

 
Βέβαια, υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή.

Αν τοποθετηθούν περισσότεροι Μητσοτάκηδες και Μπακογιάννηδες σε κυβερνητικά και διοικητικά πόστα, η Ελλάδα μπορεί να θριαμβεύσει.

Έχουμε μπροστά μας μια ολόκληρη χρονιά, για να το πετύχουμε.

Ας την αξιοποιήσουμε. Καλή χρονιά!

(Έλεγα σε ένα φίλο μου πως ούτε οι συριζαίοι δεν θα το έκαναν αυτό, να πάνε να εμβολιαστούν πριν από τους ανθρώπους που πρέπει να εμβολιαστούν. Μου είπε “δεν ξέρω αν θα το έκαναν οι συριζαίοι, αλλά δεν έχει και σημασία. Αυτοί το έκαναν.”)


Δεν υπάρχουν σχόλια: